Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2007

Μικροχωματερές: Η απόλυτη Ελληνική καινοτομία ...

Θέμα του 2001 και πάντα επίκαιρο. Σχετικά πρόσφατα είναι αλήθεια, οι Έλληνες έφθασαν στο απόγειο του σύγχρονου πολιτισμού με την καινοτόμο ανακάλυψη των μικροχωματερών. Όπως το λέει και η λέξη πρόκειται για χωματερές, συνήθως αστικού τύπου (απαντώνται βέβαια και σε άλλες πολλές παραλλαγές ή είδη, όπως υπαίθρου, παραλίας, πλατείας, νοσοκομείου, κλπ. κλπ). Έχουν ως πυρήνα τους συνήθως κάδους απορριμμάτων, αλλά μπορούν να δημιουργηθούν και πέριξ οποιουδήποτε «πυρήνα συγκεντρώσεως» (όρος της Φυσικής).

Οι πυρήνες συγκεντρώσεως μπορεί να είναι τυχαίας μορφής (π.χ. η πρώτη σακούλα συνήθως γνωστών σουπερμάρκετ με απορρίμματα) ή να παρουσιάζουν περιοδικότητα (π.χ. θερινές, Πάσχα, Καθαράς Δευτέρας κλπ) ή εκλεκτική συγγένεια (π.χ. η αυλή του γείτονα). Αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό των μικροχωματερών είναι ότι μπορούν να απορροφήσουν τεράστιο αριθμό (τόνων) σκουπιδιών, δεδομένου ότι ο αριθμός τους μπορεί να είναι δυνητικά άπειρος.

Ειδικής μορφής, μεγέθους και αξιοπρόσεκτων χαρακτηριστικών είναι οι μικροχωματερές που διαμορφώνονται ελευθέρα σε περιπτώσεις απεργιών των εργαζομένων στην καθαριότητα. Στις περιπτώσεις αυτές υπάρχουν προεξάρχοντα χαρακτηριστικά όπως άρωμα «ψαρίλας», υδρόθειου, και άλλων, όγκου, σχήματος, σημείου συσσωρεύσεως κλπ.

Ωστόσο οι μικροχωματερές αν και δείγμα πολιτισμού, δυστυχώς δεν καταγράφονται από διεθνείς δείκτες π.χ. δείκτες που περιγράφουν πόσο καθαρά είναι τα σπίτια των Ελλήνων στο εσωτερικό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου