Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

Κοινωνικά διόδια και Υπηρεσίες Πρόνοιας …

Θέμα του 1996 και δυστυχώς ακόμα άλυτο. Μια σχετικά μικρή διαδρομή εντός του Λεκανοπεδίου, «απαιτεί τη καταβολή σημαντικών κοινωνικών διοδίων» σε έχοντες ανάγκη και μη, ασθενείς, τραυματίες, παιδιών διαφόρων «τύπων»’ (καλοντυμένων, βρώμικων, πολύ μικρών, μεγαλύτερων κοκ), μανάδων συνήθως με μωρά στην αγκαλιά, προσφύγων, αποφυλακισμένων κλπ. κλπ.

Εκείνο που λυπεί ιδιαίτερα κάθε πολίτη δεν είναι το ύψος των διοδίων, αλλά η απουσία των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας από κάθε κοινωνικό πρόβλημα, παρά τα τεράστια ποσά τα οποία καταβάλλονται από το κράτος, αλλά επί ματαίω.

Το Κράτος πρέπει να συνδέσει την ύπαρξη περιφερόμενων επαιτών και δυστυχούντων ατόμων με την ανικανότητα των αρμοδίων υπηρεσιών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και φυσιολογικά πρέπει να προβαίνει στη κατάργησή των και την απόλυση των εντεταλμένων υπαλλήλων.

Οι πόροι που θα εξοικονομούνται με τον τρόπο αυτό θα διατίθενται για την ανακούφιση των αναξιοπαθούντων ατόμων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου