Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008

Η Ελλάδα δεν έχει μόνον νέους των 700€ …

Πρόσφατα μεγάλο μέρος της επικαιρότητας έχει στραφεί (σκοπίμως νομίζω) στους νέους εργαζόμενους των 700€, λες και μόνο αυτοί υπάρχουν.

Υπήρξα και εγώ νέος και δυσκολεύτηκα να βρω δουλειά και πάντοτε διαπίστωνα ότι υπήρχαν εργαζόμενοι που έπαιρναν πολύ περισσότερα με πολύ λιγότερα προσόντα. Διαπίστωσα επίσης ότι υπήρχαν φορείς που όποιος έμπαινε σώζονταν και από μισθό και από συνθήκες εργασίας και κυρίως λόγω απουσίας ελέγχων και αξιολόγησης του έργου που παρείχε, αν παρείχε. Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν και σήμερα το 2008 και οι κυβερνήσεις δεν κάνουν τίποτε να αλλάξουν τη κατάσταση.

Η πείρα της ζωής μου έδειξε ότι όποιος θέλει κάτι πάρα πολύ και είναι ικανός το επιτυγχάνει, αλλά χρειάζεται να δουλέψει σκληρά, αποτελεσματικά και προς όφελος αυτού που τον χρηματοδοτεί (αυτός δε μπορεί να είναι και ο ίδιος ο εαυτός του) και του εαυτού του. Κανείς καλός δεν χάνεται και κανείς καλός δεν έχει πρόβλημα να ξεχωρίσει ανάμεσα στους πολλούς, λιγότερο ικανούς και κατάλληλους.

Ένα ιδιαίτερα οξύ πρόβλημα είναι οι δομές του κράτους και ιδιαίτερα η επιθεώρηση εργασίας, η οποία μάλλον δεν υφίσταται ή διαπλέκεται ή την διαπλέκουν και δεν προστατεύει επιτυχώς και επαρκώς τα νόμιμα δικαιώματα των εργαζόμενων και δεν κάνει τίποτε να εκσυγχρονίσει τους δεσμούς και να τους κάνει σεβαστούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου