Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο, 5 Απριλίου 2008

Κομποστοποίηση σε όλους τους Δήμους με πολυκατοικίες και σπίτια με κήπο …

Υπάρχουν πολλές πολυκατοικίες στο λεκανοπέδιο που διαθέτουν κήπο.

Προτείνουμε να αναλάβουν οι Δήμοι να συνεργαστούν με ειδικούς στην κομποστοποίηση και τους κατασκευαστές ειδικών κάδων και να ζητήσουν από κάθε πολυκατοικία με κήπο να εγκαταστήσει ειδικό κάδο ή να χρησιμοποιήσει ένα συγκεκριμένο σημείο του κήπου, όπου θα δέχεται όλα τα οργανικά απορρίμματα των διαμερισμάτων και τα απορρίμματα του κήπου (π.χ. χόρτα, φύλλα κλπ.) και θα τα μετατρέπει σε οργανικό λίπασμα για τον κήπο και τις γλάστρες. Ίσως θα πρέπει οι πολυκατοικίες να προμηθευτούν και ένα θρυμματιστή, ώστε να καταλήγουν στη μονάδα κομποστοποίησης και τα κλαδιά από το κλάδεμα.

Στο εξωτερικό υπάρχουν συγκεκριμένα προγράμματα και θα μπορούσαν οι Δήμοι να αντλήσουν παραδείγματα και τεχνογνωσία.

Όλα γίνονται έλεγε η γιαγιά μου, μόνον τα γένια του σπανού δεν γίνονται

Δεν υπάρχουν σχόλια: