Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 27 Απριλίου 2008

Μήπως η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αναζητεί το νέο θύμα της …

Παρακολουθούμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα στο Υπουργείο Υγείας. Οι πολίτες βέβαια έχουν πλήρως απογοητευθεί και δεν είναι πλέον σε θέση να παρακολουθήσουν τις καντρίλιες των κυβερνώντων σχετικά με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Άλλωστε το πρόβλημα παραμένει άλυτο ή καλύτερα το απωθούν στο μέλλον όλες οι Κυβερνήσεις από την ώρα που ο μακαρίτης υπουργός Σπύρος Δοξιάδης εγκαινίασε το πρώτο Κέντρο Υγείας αστικού τύπου στη Σίνδο (το 1979, αν δεν κάνουμε λάθος).

Τώρα που είπαμε για μακαρίτη μήπως αυτό είναι και το νόημα τη πολιτικής, ότι όσο αργούμε τόσο καλύτερα, τόσο περισσότεροι μακαρίτες;

Οι εμπειρίες μας ανάγονται στην αγωνιώδη προσπάθεια που κάναμε από το 1989 (και κράτησε 10 ολόκληρα χρόνια) να εισαχθούν οι πρωτοεμφανιζόμενες τότε νέες τηλεματικές τεχνολογίες στην Υγεία και ιδιαιτέρα στην ΠΦΥ. Ο πόλεμος που εξαπολύθηκε από το κατεστημένο ήταν λυσσαλέος και οι κκ. Υπουργοί αποδείχτηκαν άβουλα όντα σε πλήρη άγνοια ή πλήρη γνώση αλλά εναντίων των ασθενών (ο καθείς για τους δικούς του λόγους).

Στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν είδαμε τον κ. Υπουργό προτού ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις να αποπέμπεται από τον πρωθυπουργό, τον επόμενο να παγώνει το θέμα, να το επαναφέρει η νέα διακυβέρνηση, να φεύγει για δήμαρχος ο επόμενος και να εξαγγέλλεται και πάλι το θέμα από τον νυν.

Νυν και αεί;

Περιμένουμε να δούμε και μακάρι οι συλλογισμοί μας να μην είναι ορθοί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου