Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Αναπτυξιακές δυνατότητες των ελληνικών νησιών …

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή μας στη Σίφνο (βλέπετε και σχόλιο της 25ης Σεπτεμβρίου 2008) και τις παραστάσεις που αποκομίσαμε, πιστεύουμε ότι η ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα οι τοπικές κοινωνίες των νησιών πρέπει να επιδιώξουν με κάθε μέσον την άμεση έναρξη διάλογου εμπλεκομένων και ενδιαφερομένων για τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης των νησιών, εκτός του τουρισμού.


Ο τουρισμός πρέπει να είναι συμπληρωματική οικονομική δραστηριότητα και όχι κεντρική και μοναδική επιλογή ανακατανομής εισοδήματος με τη βοήθεια ελλήνων και ξένων κυρίως επισκεπτών (με έντονα μάλιστα χαρακτηριστικά εκμετάλλευσης μέχρι και εξαπάτησης).


Η προσπάθεια θα μπορούσε να αρχίσει από τη Σίφνο, λόγω και της ιδιαίτερης σχέσης που έχει αναπτύξει το νησί με τον πρώην πρωθυπουργό. Ο κ. Σημίτης θα μπορούσε – λόγω και της ακαδημαϊκής του ιδιότητος – να αναλάβει το ρόλο του οργανωτή και υποστηρικτή της πρωτοβουλίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου