Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Η χώρα των γραμμικών εμπορικών κέντρων …

Οι αυθέντες μας δεν έχουν τη βούληση, το σθένος και τις γνώσεις και δεν μπορούν να αποφασίσουν ακόμα για την εφαρμογή χωροταξικού σχεδίου ανά τη χώρα. Έτσι ακόμα και σήμερα εφαρμόζονται οι απαράδεκτες ρυθμίσεις των περασμένων αιώνων, όπου η μόνη υποδομή ήταν κάποιος κεντρικός δρόμος και οι συνδετήριοι δρόμοι μεταξύ χωριών, πόλεων και αστικών κέντρων. Οι δρόμοι αυτοί προικοδοτήθηκαν με προνόμια και έτσι προέκυψαν τα γραμμικά εμπορικά κέντρα.


Την εποχή που όλοι χρησιμοποιούν αυτοκίνητο τα γραμμικά εμπορικά κέντρα στραγγαλίζουν κάθε εύρυθμή λειτουργία των πόλεων, αυξάνουν υπέρμετρα της δαπάνες μετακίνησης και ρυπαίνουν ασύστολα και προκλητικά το περιβάλλον. Προφανώς η ίδια λογική δεν επέτρεψε να δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης και εναλλακτικές διαδρομές.


Πολυχρονεμένοι μας αυθέντες επί τέλους δείτε τι κάνουν οι άλλοι και αντιγράψτε τους. Δεν χρειάζεται υψηλή νοημοσύνη, απλα κοινός νους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου