Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Φάρμακα φαρμάκι για τους πολίτες και νέκταρ για τους ιατρούς …


Οι φαρμακοβιομηχανίες στέλνουν στρατιές ιατρικών επισκεπτών στους ιατρούς νοσοκομείων και άλλων ιατρικών μονάδων δήθεν για ενημέρωση των κκ. ιατρών για φάρμακα και την αποτελεσματικότητά τους. Οι κύριοι αυτοί ενοχλούν τους ιατρούς και στην άσκηση των καθηκόντων τους και τους ασθενείς και έχει ως αποτέλεσμα κατευθυνόμενη συνταγογραφία – όπως πολλάκις έχει καταγγελθεί – συνήθως με αντάλλαγμα την πληρωμή των εξόδων των ιατρών και των συνοδών τους σε πολυτελή συνέδρια ανά τον κόσμο.

Η λύση είναι απλή.

Η ενημέρωση τω ιατρών γίνεται σε αμφιθέατρο, συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, προφανώς εκτός ωραρίου και με έξοδα των εταιρειών. Γίνεται επίσης με τη βοήθεια ηλεκτρονικών μέσων και τηλεφωνικής υποστήριξης. Απαγορεύεται πλέον στους ιατρικούς επισκέπτες να πλησιάζουν τις ιατρικές μονάδες.

Τυχόν χρήματα που οι φαρμακοβιομηχανίες επιθυμούν να διαθέσουν για επιστημονική ενημέρωση και εκπαίδευση των κκ. ιατρών κατατίθενται σε Ειδικό Λογαριασμό της Μονάδος. Η επιλογή των ιατρών που θα ακολουθήσουν τα προγράμματα εκπαίδευσης και ενημέρωσης γίνεται από την επιστημονική επιτροπή των μονάδος (προτεραιότητα δίνεται προφανώς τους νέους) ή άλλου μηχανισμού που θα συστήσει το Υπουργείο Υγείας.

Θα χαρούμε να ακούσουμε τυχόν αντίλογο. Ωστόσο το σημερινό χάλι και ο εκμαυλισμός πρέπει να σταματήσει άμεσα, κύριοι διαπλεκόμενοι αρμόδιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου