Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

Όλες οι περιοχές NATURA 2000 πρέπει να προστατευτούν άμεσα, ακόμα και η περιοχή της Βραυρώνος …

Τελευταία γίνεται πολύς λόγος για τις περιοχές NATURA 2000.


Πολίτες, φορείς και οργανώσεις καθοδηγούμενοι από τις αρχές της χρηστής διοίκηση, νομιμοφροσύνης, αξιοκρατίας, προστασίας του περιβάλλοντος, οικολογικής συνείδησης, ευθύνης προς τα παιδιά τους και άλλων ιδανικών, έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανάδειξη και κυρίως προστασία των περιοχών αυτών, που ως γνωστόν έχει οριοθετήσει και χαρακτηρίσει η ίδια η δημόσια διοίκηση και μάλιστα το φοβερό και τρομερό ΥΠΕΧΩΔΕ.


Από την άλλη πλευρά ολόκληρη η ανίκανη και διαπλεκόμενη δημόσια διοίκηση κάθε επιπέδου και μορφής προσπαθεί να απαξιώσει τις περιοχές αυτές με πράξεις και παραλήψεις, ώστε να εξελιχθούν σε περιοχές ανάπτυξης ασύμβατων και απαγορευμένων δραστηριοτήτων και προσπορισμό παρανόμων, βάσει των υφισταμένων νόμων και διεθνών συμβάσεων, ωφελημάτων.


Μια από τις περιοχές αυτές είναι και η ιστορική και περιβαλλοντικά ευαίσθητη περιοχή της Βραυρώνος, στην Ανατολική Αττική.


Συγκεκριμένοι ιδιώτες με τις πλάτες, την προτροπή και την προστασία των αρχών και αρμοδίων έχουν εξασφαλίσει ότι τα αυθαίρετα θα παραμείνουν εσαεί, νέα αυθαίρετα θα προστατεύονται, οι παραβιάσεις των οικοδομικών αδειών ακόμα και σε περιοχές εντός σχεδίου δεν θα ελεγχθούν ποτέ και θα είναι ασφαλείς, θα δίδονται άδειες επαγγελματικών δραστηριοτήτων ασύμβατες με νόμους και προεδρικά διατάγματα, οι εκχερσώσεις θα παραμένουν προκλητικά «αθέατες» από τους δασικούς, οι παρεμβάσεις στο οικοσύστημα δεν θα προκαλούν την επέμβαση καμιάς αρχής, μόνιμες κατασκευές θα γίνονται επί του αιγιαλού ως εξαρτήματα τροχόσπιτων, η απόρριψη μπετόν από τις μπετονιέρες θα είναι ανεκτή, τα σκουπίδια θα έχουν τις δικές τους φιλόξενες μικροχωματρές κλπ., κλπ.


Και όλα αυτά υπό τις ευλογίες της Περιφέρειας Αττικής η οποία έχει από το ΠΔ 199 του 2003 αναλάβει τη διαχείριση της περιοχής και τη συμπαράσταση της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής, των Δήμων Μαρκόπουλου και Σπάτων και βέβαια το ΥΠΕΧΩΔΕ. Ακόμα και αυτό το κραταιό κάποτε Υπουργείο Πολιτισμού φαίνεται αδιάφορο έως ανίκανο να εξασκήσει την εκ του νόμου επιρροή του και αρμοδιότητές του.


Εν ολίγοις όλα οδηγούν στην υποβάθμιση της περιοχής, στην έκθεσή της σε πυρκαγιές και εν τέλει στην προετοιμασία της για οικιστική ανάπτυξη. Έτσι θα κλείσει ο φαύλος κύκλος της σύγχρονης ελληνικής ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου