Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Η χώρα της αναμονής και της προσδοκίας …

Σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι χτίζουν ένα σπίτι για την οικογένειά τους. Έτσι βλέπεις χωριά με αρχή και τέλος, με προδιαγραφές και υποδομές για να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών αλλά και των επόμενων γενεών.


Στην Ελλάδα αντίθετα και επειδή ποτέ δεν υπήρχε χωροταξικός σχεδιασμός, την επέκταση των χωριών και των πόλεων καθόριζαν οι εκλογές και οι πελατειακές σχέσεις. Αυθαίρετες πολιτικές, αυθαίρετες αποφάσεις, αυθαίρετες ενέργειες πολιτών και αυθαίρετα αποτελέσματα - ακόμα και το 2008, με πρωτομάστορα τον κ. υπουργό και χωροταξίας και περιβάλλοντος.


Χαρακτηριστικά των ελληνικών χωριών είναι η «πιλοτή» και οι ταράτσες με αναμονή νέου ή νέων ορόφων. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι η πιλοτή έχει ρόλο, άλλα συχνά δημιουργείται για να κλειστεί αργότερα. Η ταράτσα γίνεται για να είναι όλοι έτοιμοι να αξιοποιήσουν τις νέες αποφάσεις των ιθυνόντων (συνήθως νύχτα ή παραμονές εκλογών). Βέβαια όσο περνά ο καιρός τα πράγματα βελτιώνονται αλλά η βασική δομή, η φιλοσοφία και η κουλτούρα της ηγέτιδας τάξης παραμένει η ίδια και απαράλλακτη και απαράδεκτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου