Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Δεν καταλαβαίνω τελικά το ρόλο των έγκυρων εφημερίδων ….

Εδώ και χρόνια έχω καταλήξει ότι στην εφημερίδα Καθημερινή (της Κυριακής) βρίσκω συστηματικά, στοιχεία που με ενδιαφέρουν και απόψεις που έχουν βαρύτητα. Στο παρελθόν πέρασα από όλες τις άλλες «έγκυρες» εφημερίδες, αλλά τις εγκατέλειψα. Πάρα πολλές φορές επίσης είδαμε τη μεταστροφή «εγκρίτων» αναλυτών να αλλάζουν στρατόπεδα και απόψεις εύκολα και γρήγορα – αλλά το θέμα μας δεν είναι τώρα αυτό.


Σήμερα εν μέσω της δραματικής κρίσεως της ελληνικής κοινωνίας, βλέπω με απορία και απογοήτευση ότι όλα αυτά τα καλά μυαλά περιορίζονται σε επισημάνσεις, αναλύσεις, ευχές και ευχολόγια.


Θα ήταν πολύ καλύτερα αν οι διανοούμενοι αυτοί, με τις γνώσεις τους και την εκ του σύνεγγυς παρακολούθηση της πραγματικότητας και των τάσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, ασχοληθούν κυρίως με υποδείξεις και προτάσεις προς συζήτηση και αξιοποίηση. Με το τρόπο αυτό θα συμβάλλουν ουσιαστικά και θα αποτελέσουν το πολυπόθητο βήμα για δημόσια συζήτηση των ζεόντων θεμάτων που απασχολούν όλους μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου