Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Χώρα χωρίς δημόσια τάξη δεν μπορεί να επιβιώσει …

Το σημείωμα άρχισε να γράφεται το πρωί της 8ης Δεκεμβρίου 2008, αλλά μας πρόλαβε η νέα τρομοκρατική επίθεση …


Το έχουμε επισημάνει αμέσως μόλις ανέλαβε την εξουσία η κυβέρνηση 5 σχεδόν χρόνια πριν. Αυτοί το χαβά τους, πράγμα που σημαίνει ότι δεν γνωρίζουν από διακυβέρνηση χώρας και πορεύονται έτσι όπου μας βγάλει.


Το 2007 λέγαμε: Το δράμα του Κράτους, το δράμα μας …

Χώρα χωρίς δημόσια τάξη δεν είναι τίποτε. Έτσι έλεγαν οι παλιότεροι και είχαν δίκαιο.

Η σημερινή Ελλάδα είναι μια σούπα που δεν ξέρει κανείς που αρχίζει και που τελειώνει.

Όλοι επικαλούνται δικαιώματα και επιβάλουν την άποψή τους και φυσικά δεν αναγνωρίζουν καμιά υποχρέωσή τους. Έτσι όποιος θέλε κάνει του κεφαλιού του εις βάρος φυσικά του συνόλου και των υπολοίπων που επιθυμούν να εργαστούν, να προοδεύσουν και να αναδειχτούν.

Οι νόμοι δεν εφαρμόζονται, οι υπουργοί αποφασίζουν πότε θα εφαρμόσουν τον νόμο, τα εντεταλμένα όργανα περί άλλα τυρβάζουν και δεν επιτελούν το καθήκον τους.

Σαφέστατη παράβαση καθήκοντος αλλά ατιμώρητη και εν πολλοίς επιβραβευμένη.


Άλλοι έλεγαν ότι είναι θέμα χρόνου να συμβούν τα χειρότερα λόγω της κατάστασης που επικρατεί στα Εξάρχεια και την εν γένει στρατηγική της Αστυνομίας και του Κράτους να παρακολουθεί μόνον.


Αλλά κανείς δεν έκανε τίποτε και ιδού τα αποτελέσματα.


Τώρα πάλι τα πολιτικά κόμματα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, ενώ θα έκαναν ακριβώς τα ίδια αν ήταν στην εξουσία (άλλωστε τα έκανε τουλάχιστον η προηγούμενη εξουσία), και ασφαλώς δεν βρίσκουν (μόνον υποχρεώνονται) καμιά παρηγορητική λέξη για τις καταστροφές που υφίστανται αθώοι πολίτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου