Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Ακρίτες στα Ελληνικά Νησιά …

Διαβάσαμε στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 11ης Ιανουαρίου 2009 «Είναι κατάντια της ελληνικής Πολιτείας το γεγονός ότι δεν φρόντισε να δώσει τα αναγκαία κίνητρα στους κατοίκους για να παραμείνουν στις πατρογονικές εστίες τους. Το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί και τώρα, αλλά κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για μία τόσο εθνικά κρίσιμη υπόθεση, που σε τελευταία ανάλυση μπορεί να διευθετηθεί με ελάχιστο κόστος.

Οι τουρκικές προκλήσεις έχουν πρόσθετο στόχο να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους των μικρών νησίδων του Ανατολικού Αιγαίου και να τους εξωθήσουν σε μετανάστευση προς μεγαλύτερα νησιά. Η ερήμωση αυτών των νησίδων τις καθιστά πολιτικά ευάλωτες και διευκολύνει τη συστηματική προσπάθεια της Αγκυρας να τις «γκριζάρει». Η παραμονή της στρατιωτικής φρουράς δεν εξισορροπεί την απουσία κατοίκων. Είναι απείρως πιο δύσκολο για την Αγκυρα να διεκδικήσει κατοικημένα νησιά παρά ακατοίκητα.» και τρομάξαμε.


Είναι ποτέ δυνατόν να μην διατίθενται άμεσα, απλόχερα και ευχαρίστως τα ελάχιστα χρήματα που απαιτούνται για να στηριχθούν οι μικροί οικισμοί και οι ακρίτες των μικρών νησιών των ελληνικών θαλασσών, που κάποτε ήταν μάλιστα πολυπληθείς;


Οι πραγματικά άρρωστοι εγκέφαλοι των διαφόρων κυβερνήσεων που παρελαύνουν συνεχώς και ακκίζονται στα κωλοκάναλα και κάθε άλλος αρμόδιος, είναι υπεύθυνοι εθνικής προδοσίας και πρέπει να λογοδοτήσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου