Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Στρατηγικές της Ευρωπαϊκής Ενώσεως vs (εναντίον) Εθνικών Στρατηγικών …

Ακούγαμε τις προάλλες Γερμανούς να κατακεραυνώνουν τις ελληνικές κυβερνήσεις για θέματα της οικονομικής πολιτικής και των δημοσίων ελλειμμάτων, επιλογές εν πολλοίς αντίθετες προς τις ευρωπαϊκές πολιτικές, τη κοινή λογική και τις αρχές της χρηστής διοίκησης. Άλλωστε καταλάβαμε πολλά από την υπόθεση Αλογοσκούφη!


Βέβαια η Επιτροπή της ΕΕ δεν κάνει τίποτε ή ελάχιστα, ώστε να επαναφέρει τους κυβερνήτες διαφόρων χωρών στο σωστό και ευθύ δρόμο, αλλά τους ανέχεται και τους σχολιάζει μόνον μετά την αποκάλυψη των λαθροχειριών και μετά από τόσο χρόνο, που κάνει τις διορθωτικές κινήσεις από δύσκολες έως ακατόρθωτες. Και φυσικά αμέσως μετά ακολουθεί ως μονόδρομος λιτότητα, με ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις για τους πλέον ευάλωτους. Έτσι χαλαρά και χωρίς δεσμεύσεις και συνέπειες για τους κυβερνώντες.


Θυμηθείτε το 1ο και 2ο Κοινοτικό Πλαίσιο στήριξης, τα αποτυχημένα έργα και ταυτόχρονα τα νέα μεγάλα τζάκια, τη φρενίτιδα των Ελλήνων για βίντεο τη δεκαετία του 1980, την απόσυρση αγροτικών προϊόντων, τις επιδοτήσεις, τα άχρηστα έργα βιολογικών καθαρισμών, την περιβαλλοντική καταστροφή και άλλα «ων εκ έστι αριθμός». Και το χάος συνεχίζεται αδιάλειπτο και η ρεμούλα μάλλον επιταχυνόμενη και διευρυνόμενη.


Δεν είναι δυνατόν αν μην υπάρχουν συνέπειες για όλους αυτούς που μας έχουν φέρει στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και της περιφρόνησης της Ευρώπης και των Ευρωπαίων. Εκτός του ότι πρέπει να πάνε σπίτι τους, πρέπει να πληρώσουν και για τα οικονομικά εγκλήματά τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου