Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Πανεπιστημιακοί καιροσκόποι …

Δεν περιμέναμε βέβαια τίποτε καλύτερο. Αλλά να προτείνουν οι κκ. Πρυτάνεις να διατηρηθεί η βάση του 10 για τις εισαγωγικές, τους τοποθετεί προκλητικά απέναντι στην αξιοκρατία και τις προδιαγραφές των συγχρόνων πανεπιστημίων.


Οι κκ. Πρυτάνεις δεν πρέπει να κάνουν πολιτική και να χαϊδεύουν τα αυτιά των πολιτικών τους προϊσταμένων και σε πάρα πολλές περιπτώσεις εργοδοτών τους.


Η βάση εισαγωγής ακόμα και με τη σημερινή λογική είναι 19-20 σχεδόν για τις Ιατρικές και παρόμοια για τις άλλες καλές Σχολές. Με ποια λογική υπάρχουν πανεπιστημιακοί που θέλουν να έχουν ή και να ονειρεύονται να μορφώσουν νέους με επιδόσεις 10;


Οι βάσεις κύριοι πρέπει να είναι λογικά όσο υψηλές έχουν σχεδιαστεί για συγκεκριμένες επιστήμες, αλλά όχι κάτω από ένα λογικό όριο ας πούμε 15. Τα άλλα είναι μικροπολιτικές συμπεριφορές προς εξυπηρέτηση αφρόνων πολιτικάντηδων και επιχειρηματιών της απρόσωπης ελληνικής επαρχίας.


Τουλάχιστον περιμέναμε ότι οι τοπικές κοινωνίες θα εξεγερθούν εναντίον του παραλόγου μέτρου. Αλλά φαίνεται ότι οι σουβλατζήδες, οι ιδιοκτήτες καφετεριών και οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων κατοικιών ρυθμίζουν ακόμα τη τύχη αυτού του τόπου.


Επί πλέον με ποια λογική η βάση σπουδών εντός του Πανεπιστημίου είναι το 5. Κάθε Σχολή πρέπει να θέτει το δικό της όριο που θα προσδιορίζει και την αποφασιστικότητά της για υψηλού επιπέδου σπουδές. Φαντάζεστε για παράδειγμα ότι παίρνει πτυχίο ιατρικής σπουδαστής με 5, δηλαδή θα ξέρει κατά τεκμήριο τα μισά από όσο πρέπει;


Ελπίζουμε να ακουστούν και άλλες απόψεις επί του θέματος και επί τέλους οι γονείς να διεκδικήσουν και να αναλάβουν τον ρόλο που τους αναλογεί, σχετικά με την εκπαίδευση των παιδιών τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου