Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Τάδε έφη …

Η είδηση (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ 31 Μαρτίου 2009): «Την κρίση δεν θα πρέπει να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι, γιατί τουλάχιστον είναι αθώοι. Πρέπει να την πληρώσουν αυτοί που προκάλεσαν την κρίση και που εξακολουθούν να επιμένουν να μην χάσουν τίποτα από αυτά που έχουν κερδίσει στο παρελθόν και από αυτά που σκέπτονται να κερδίσουν στο μέλλον». Στη φωτογραφία δε φαίνεται απόλυτα ικανοποιημένος και γελά, όπως και ιδιαίτερα αυτάρεσκα ο κ. ΓΣΕΕ.


Δε μας άρεσε καθόλου, μα καθόλου η δήλωση του κ. Προέδρου.


Ασφαλώς θα συμφωνήσουμε με την άποψη, ότι όλοι έχουν την ευθύνη που τους αναλογεί.


Οι εργαζόμενοι όμως δεν «είναι αθώοι». Όλοι μας επωφεληθήκαμε από τις δραστηριότητες των προηγούμενων χρόνων. Επωφεληθήκαμε μάλιστα τόσο που σήμερα εν μέσω κρίσεως, όλοι προσπαθούν να μην χάσουν τίποτε από όσα είχαν. Όλοι μας επίσης είμαστε συνυπεύθυνοι για το χάος και την αθλιότητα της καθημερινής μας ζωής.


Δεν είναι λογικό να δαιμονοποείται και να ενοχοποιείται μονίμως και μόνον η επιχειρηματικότητα και οι επιχειρηματίες. Άλλωστε αν ήταν τόσο απλό, γιατί οι εργαζόμενοι δεν γίνονται ηγέτες και «αυτοί», που λέει και ο κ. Πρόεδρος. Επί πλέον τι μισθό έχει ο κ. Παναγόπουλος και ποιος τον πληρώνει; Αυτός δεν έχει καμιά ευθύνη;


Όλοι μας ακόμα και ο κ. Πρόεδρος, είμαστε στο ίδιο καράβι και πρέπει να συμφωνήσουμε για την κατεύθυνση του και να δουλέψουμε σκληρά για να φθάσουμε σε ασφαλές λιμάνι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου