Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Χθες βρεθήκαμε στο Αιγάλεω-Νίκαια …

Είχαμε δουλειά. Επήγαμε με τον υπόγειο μέχρι Αιγάλεω και πήραμε λεωφορείο να πάμε στου δουλειά μας. Από λάθος μας κατεβήκαμε δύο στάσεις μετά τον προορισμό μας, στην είσοδο του Γ’ Νεκροταφείου. Υπάρχει εκεί μια οδική γέφυρα κάθετη στη Θηβών. Περπατήσαμε επί της Θηβών και σε ένα κάθετο, για 2 περίπου χιλιόμετρα και με ζέστη 32-35 βαθμών. Δεν υπάρχει καμιά σκιά δένδρων, ενώ υπάρχει χώρος στα φαρδιά πεζοδρομία.

Εξαιρετικός σκουπιδότοπος. Χωματερή αστικού τύπου. Εικόνες μοναδικές που διαφημίζουν τον πολιτισμό και τη νοικοκυροσύνη των Δήμων Αιγάλεω και Νίκαιας.

Απέναντι βρίσκονται τα ΤΕΙ Αθηνών και το Τμήμα Υγείας του ΤΕΙ. Ιδανικός συνδυασμός που εκπέμπει θαυμάσια μηνύματα στους νέους για το τι είναι αρχές, τι υπηρεσίες, τι πολίτες, τι πόλις.

Στο λεωφορείο της επιστροφής (αρ 425 της ΕΘΕΛ) ο οδηγός είχε κολλήσει στο παράθυρο αριστερά του, τρία φύλλα διαφημιστικού εντύπου της MediaMarkt για να μην τον ενοχλεί ο ήλιος.

Σκηνές απείρου κάλλους στην Ελλάδα του 21ου αιώνα και του 2009.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου