Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Έργα και όχι λόγια …


Έκανε πάλι δηλώσεις ο αξιότιμος κ. υπουργός Εσωτερικών κλπ. και μας είπε πόσα εκατομμύρια θα δώσει λέει η κυβέρνηση σε 4 άξονες, για να αναμορφωθεί η σε κώμα ευρισκόμενη Δημόσια Διοίκηση.


Μάλλον πρόκειται και πάλι για λόγια του αέρα καθώς οι δηλώσεις γίνονται έξω από του Μαξίμου, πάντοτε στο πόδι και στο ύπαιθρο, για να δίνουν την αίσθηση φρεσκαδούρας και οικειότητας.


Τα εκατομμύρια σφυρίζουν από εδώ και από κει, από τότε που μας ήρθε η κρίση αλλά αποτελέσματα δεν βλέπουμε.

Είναι σημαντικό ότι οι κκ. Αρμόδιοι θυμήθηκαν τι μας είχαν υποσχεθεί πριν 5 χρόνια, αλλά δεν ξέρουμε τίποτε για την ουσία, τα μέτρα, τις διεργασίες. Οι στρατηγικές επιλογές πρέπει να προσδιορίζονται όχι από τα εκατομμύρια που θα δαπανηθούν, αλλά από τα αποτελέσματα που προκύψουν. Και μέχρι τώρα κανένα ουσιαστικό έργο στον τομέα αυτό δεν έχει γίνει.


Να θυμίσουμε τα 3 απλούστερα βήματα που απαιτούνται και δεν αναφέρονται καν (και έχουν παρουσιαστεί στο παρελθόν στο Ημερολόγιο):
- Διαμόρφωση ενός μόνον Νόμου για κάθε τομέα, με κατάργηση όλων των άλλων σχετικών
- Κατάργηση των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων
- Απομάκρυνση όλων των Πανεπιστημιακών και εφαρμογή της πλήρους και αποκλειστικής τους απασχόληση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου