Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Έκανε κάτι καλό ο κ. Καραμανλής …

Δεν ξέρω αν άκουσε κάποιους και αποφάσισε επειδή του έκαναν εισηγήσεις.

Η δική μου ερμηνεία είναι ότι αποφάσισε τις εκλογές επειδή ήταν αδύνατον να κυβερνήσει, οι επιτελείς του είχαν ήδη αποχωρήσει από το πεδίο μάχης και έκαναν τρυφηλή ζωή, η διοίκηση είχε από καιρό αποσαθρωθεί, τα συνδικάτα καραδοκούσαν, οι αναρχικοί είχαν έτοιμο το νέο γύρο, οι αρχές ασφαλείας έκαναν ότι υπαγόρευαν οι συνδικαλιστικές τους ηγεσίες και πίεζαν για περισσότερα προνόμια και για σχεδόν μηδενική εργασία, τα πανεπιστήμια είχαν μετατραπεί σε τσιφλίκια πολιτικών και όχι ακαδημαϊκών δασκάλων και άλλα πολλά.

Η μεγαλύτερη προσφορά που μπορούσε να κάνει για τη χώρα ήταν να υποστεί μια ήττα και να αποχωρήσει. Αν σκεφτούμε ότι την ήττα την επιβάλλει ο λαός και όχι τα κόμματα, τότε η ήττα δεν είναι ποτέ ταπεινωτική, αλλά αναγκαία για μια χώρα και σημείο εκκίνησης νέων επιλόγων και δραστηριοτήτων.

Ο λαός ορθά επίσης αποφάσισε ότι πρέπει να δώσει σημαντική πλειοψηφία στη νέα κυβέρνηση. Είχε αποφασίσει ότι δε θα άντεχε περιπέτειες και επιμήκυνση της ακυβερνησίας – της ίδια ουσιαστικά  μορφής με την κατάσταση που τερμάτισαν οι εκλογές και προφανώς εύχεται να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις των νέων κυβερνητών.

Έχοντας υπόψη αυτά που προείπαμε, είμαστε της άποψης ότι ο κ. Καραμανλής προσέφερε μεγάλη υπηρεσία στη χώρα και τους πολίτες.


Ας του ευχηθούμε καλή ξεκούραση, ελπίζοντας να μας ζητήσει κάποτε συγγνώμη για την ανεπάρκειά τους και την άθλια διακυβέρνηση. Α, ναι: Να αποσύρει και τις φωτογραφίες του από τον δημόσιο χώρο πάραυτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου