Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Νέο καινοτόμο σχέδιο για τον ταλαίπωρο Κηφισό …


Το Σάββατο (7/11/2009) βλέπαμε και ακούγαμε την εκπομπή για το περιβάλλον της ΕΡΤ3.

Μεταξύ των άλλων παρουσιάστηκαν και θέματα σχετικά με τον ποταμό των Αθηνών τον Κηφισό και πως θα ήταν η Αθήνα  αν διέθετε ένα καθαρό ποταμό και όχι τον σημερινό άθλιο αποχετευτικό αγωγό των αστέρων της πολιτικής μας κας Β. Παπανδρέου και Γ. Σουφλιά, υπουργών ΠΕΧΩΔΕ.

Το πρόβλημα είναι κυρίως η έλλειψη νερού και η κάλυψη του ποταμού για να γίνει αυτοκινητόδρομος.

Νομίζουμε ότι η έλλειψη νερού μπορεί να αντικατασταθεί από νερό που θα προέρχεται από τα επεξεργασμένα λύματα της Ψυτάλλειας. Θα χρησιμοποιείται στο Αιγάλεω και το Ποικίλλον Όρος και όσες ποσότητες είναι πλεονασματικές θα διοχετεύονται στον Κηφισό και θα εκβάλουν φυσικά στο Σαρωνικό.

Θα θέλαμε να ακούσουμε σχολιασμούς. Φυσικά η δαπάνη θα είναι μάλλον μεγάλη, αλλά έτσι θα γίνουν οι σημαντικές περιβαλλοντικές παρεμβάσεις που ίσως αφήσουν εποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου