Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Ασφαλιστικό και πάλι …


Λέγαμε στις 7 Μαρτίου 2008 (http://simpleandclear.blogspot.com/2008/03/blog-post_07.html ) ότι το ασφαλιστικό δεν είναι κατάλληλος τόπος για άσκηση κοινωνικής πολιτικής.

Είναι παράλογο η διαχείριση των χρημάτων των ταμείων να είναι αδιαφανής και πηγή πλούτου πολλών και μάλιστα χωρίς ευθύνη και συνέπειες στην περίπτωση κακοδιαχείρισης.

Μας φαίνεται παράλογο να βγαίνουν γυναίκες στη σύνταξη στα 50-55, λόγω ανηλίκων τέκτων, που λογικά θα είναι μεγάλα παιδιά (μάλλον έφηβοι) χωρίς να έχουν ανάγκη ειδικής φροντίδας. Οι μητέρες έχουν ανάγκη υποδομών και οικονομικής υποστήριξης όταν έχουν νεογέννητα και μικρά παιδιά, αλλά γι΄ αυτά πρέπει να φροντίσουν άλλες υπηρεσίες του κράτους και όχι το ασφαλιστικό (η προφανώς εύκολη διοικητικά, αλλά ολέθρια λύση).

Είναι παράλογο να αποστρατεύονται στρατιωτικοί στα 50 τους, λόγω προαγωγής νεοτέρων.

Είναι παράλογο να βγαίνει κανείς στη σύνταξη με αποδοχές μεγαλύτερες του μισθού του.

Δεν καταλάβαμε ποτέ γιατί  οι συνδικαλισμένοι καταστροφείς της κοινωνίας και οι αριστεροί «αιθεροβάμονες» (που ζουν βέβαια και συμπεριφέρονται ως πολύ καλοί καπιταλιστές), πολεμάνε για προνόμια των μελλοντικών εργαζομένων, τη στιγμή που δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να συνεχιστεί το παρόν καθεστώς. Αν στο σπίτι τους οι κύριοι αυτοί δεν έχουν όσα λεφτά είχαν τον προηγούμενο μήνα ή χρόνο δεν θα κάνουν τις ίδιες δαπάνες και δεν θα κάνουν τον ίδιο προγραμματισμό. Αλλά φαίνεται ότι η τακτική τους βγάζει μεροκάματο και μάλιστα καλό.

Δεν είναι δυνατόν να μην συνδέεται με μια νέα πολιτική αμοιβών, σε συνδυασμό με συνεχή αξιολόγηση των υπαλλήλων.

Είναι πολλά τα παράλογα του ασφαλιστικού και δεν μπορούμε να τα αναφέρουμε όλα και ομολογούμε ότι δεν είμαστε ειδικοί επί του θέματος. Υπάρχουν και άλλες αναφορές στο Ημερολόγιο για αυτούς που ενδιαφέρονται.

Σίγουρα όμως πρέπει να βρεθεί τρόπος να μιλήσουν οι πολίτες και όχι μόνον οι εγκάθετοι συνδικαλιστές και τα λεγόμενα κομματόσκυλα.

Δεν διεκδικούμε το αλάθητο, αλλά πρέπει να εξηγήσουν δημοσίως οι αρμόδιοι τη λογική των στρατηγικών τους επιλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου