Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010

Κομποστοποίηση σε δήμους όπως ο Χολαργός, το Μαρκόπουλο …


Η κομποστοποίηση πρέπει να επιβληθεί σε όλους τους δήμους της χώρας, όπου σπίτια ή πολυκατοικίες διαθέτουν κήπους.

Η κομποστοποίηση είναι δραστηριότητα επιλογής στην Ευρώπη από δεκαετίες τώρα. Καιρός είναι να ξυπνήσει και η μακαρίως κοιμώμενη Ελλάς.

 Ο ύπνος οφείλεται στους ανεπαρκείς δημάρχους, νομάρχες και περιφερειάρχες, αλλά και τους αρμοδίους της κεντρικής κυβέρνησης. Όλοι αυτοί φαίνεται να μην έχουν κανένα ενδιαφέρον, δεν διαθέτουν γνώσεις και πληροφορίες για το πώς λειτουργούν οι σύγχρονες κοινωνίες. Αναρωτιόμαστε αν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθεί με το θέμα το νέο υπουργείο περιβάλλοντος.

Δεν θα υποδείξουμε εμείς το πώς. Το θέμα είναι απλό και πρέπει να εξευρεθεί λύση άμεσα, με βασικό στόχο των περιορισμό των απορριμμάτων και τις δαπάνες των πολιτών και των δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: