Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Απλά είμαστε πάρα πολλοί και συνεχώς γινόμαστε περισσότεροι …


Ο πληθυσμός της γης προσεγγίζει πλέον τα 7 δισεκατομμύρια ψυχές (U.S. 308,513,355
World 6,797,329,111 - 06:38 UTC (EST+5) Jan 19, 2010 -

 Πιστεύουμε ότι η κρίση έχει προκύψει κυρίως από τον αριθμό των ψυχών στον πλανήτη και τις αναδυόμενες απαιτήσεις τους για περιορισμό της λεηλασίας των πόρων και του πλούτου των καθυστερημένων κυρίως χωρών.

Σε μεγάλο βαθμό αυτό είναι αποτέλεσμα της τεράστιας διάδοσης των τηλεπικοινωνιακών δικτύων και των εξελίξεων στην πληροφορική και η σχετικά εύκολη πρόσβαση σε επιστημονικές και ενημερωτικές πληροφορίες.

Παράλληλα οι ίδιες αυτές υποδομές και δυνατότητες προσέφεραν και προσφέρουν ευκαιρίες για νέες και μη κατανοητές (ως προς τις επιπτώσεις τους – για να χρησιμοποιήσουμε ήπιους όρου) υπηρεσίες, με κορωνίδα τις υπηρεσίες οικονομικής φύσεως (διαβάστε και το σχόλιο http://simpleandclear.blogspot.com/2008/12/blog-post_21.html ).

Η νέα αυτή πραγματικότητα, σε συνδυασμό με τις ληστρικές πολιτικές και τις απαιτήσεις για αύξηση της κατανάλωσης των πλουσίων και της ευδαιμονίας των εχόντων και κατεχόντων και των διαπλεκομένων παρανόμων συμπεριφορών, μας οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού.

Πιστεύουμε ότι η ζωή επί της Γης δεν θα επανέλθει ποτέ στα προ της κρίσεως επίπεδα και στις αισιόδοξες προοπτικές . Η κρίση – όχι μόνον οικονομική – θα είναι πλέον συνεχής και επιδεινούμενη.

Από καιρό τώρα αναζητούνται σοβαροί και στιβαροί ηγέτες, όχι μόνον χωρών, αλλά και παγκοσμίου εμβέλειας προκειμένου να λάβουν τις απαιτούμενες περίπλοκες, δύσκολες και ίσως επώδυνες για πολλούς αποφάσεις. Και προφανώς πρέπει να καταβληθεί τεράστια προσπάθεια ανάδειξης και κατάκτησης του πολιτισμού από τους πολίτες, προκειμένου να εκτιμήσουν αυτά που έχουν – όσοι τα έχουν - και να βρουν νέες ισορροπίες, πηγές χαράς και ευ ζην.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου