Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Εντυπώσεις από ένα ταξίδι στη Γαλλία …

Για πρώτη φορά επισκεφτήκαμε τη Νορμανδία και η Βρετάνη. Οι εντυπώσεις άριστες.

Τα χαρακτηριστικά των περιοχών: Καταπράσινες, άψογη καθαριότητα, νοικοκυροσύνη, φροντίδα για τους οικισμούς και τα χωριά, εξαιρετικοί δρόμοι και πολύ φιλικοί άνθρωποι και επαγγελματίες. Πόλεις και χωριά εξαιρετικά διηρημένα – αποκαταστήθηκαν όπως ήσαν μετά τους γερμανικούς βομβαρδισμούς – και προσελκύουν εκατομμύρια τουρίστες ξένους και γάλλους.

Γενικά πολύ καλό φαγητό και σε τιμές πολύ προσιτές – διαθέτουν όλοι ειδικά μενού - ασφαλώς φτηνότερα από την Ελλάδα, σε πολύ καλά οργανωμένες μονάδες με τραπεζομάντηλα και καλό εξοπλισμό τραπεζιού. Καμία σχέση με την Ελλάδα της λαδόκολλας και του απαγορευμένου πλαστικού με επικάλυψη χαρτιού, τραπεζομάντηλου.

Σχετικά ακριβά τα ποτά και το νερό στα εστιατόρια και τα «καφενεία». Πολύ καλά ξενοδοχεία για 100 € περίπου.

Η ενοικίαση αυτοκινήτου μεγάλη αγορά με εξαιρετικές τιμές και ποιοτικά αυτοκίνητα με πετρέλαιο (1.12 € περίπου το λίτρο).
Θαυμάσιες λύσεις για την αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου σε πόλεις όπως η Χάβρη, η Βρέστη, το Σεντ Ναζαίρε. Θαυμάσια χωριά επί της παραλίας. Μαρτυρούν πολύ μεγάλη οικονομική ανάπτυξη τον 20 αιώνα.

Κυκλοφορικά χάος γύρω από το Παρίσι. Τεράστια δραστηριότητα γύρω από το αεροδρόμιο Ντε Γκωλ. Δεκάδες ξενοδοχεία με χιλιάδες κρεβάτια. Μας φόβισε η πίεση που υφίστανται καθημερινώς άνθρωποι και υποδομές.

Υπηρεσίες μάλλον χαμηλού επιπέδου. Το αεροπλάνο καθυστέρησε 30 λεπτά επειδή δεν ήρθαν έγκαιρα οι ειδικοί υπάλληλοι για να βοηθήσουν άτομα με ειδικές ανάγκες.

Επιμύθιο:

Η Ελλάδα θα μπορούσε να προσφέρει μοναδικές υπηρεσίες και κυρίως την πολυτέλεια ενός σχετικά αργού ρυθμού ζωής σε εξαιρετικά φιλικό και ανθρώπινο περιβάλλον. Αλλά εδώ εμείς ειδικευόμαστε στην κλοπή , στην παραβίαση των κανόνων, την έλλειψη επαγγελματικής συνείδησης και υγειονομικών ελέγχων, στην ανύπαρκτη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, και άλλα παρεμφερή.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να πείσει του Ευρωπαίους να έλθουν και να ξαναέλθουν στην Ελλάδα, δημοσιεύοντας μόνον καθημερινά το μετεωρολογικό της δελτίο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου