Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Γιατί οι υπουργοί δεν ακολουθούν τη λογική …

Δείτε που φθάσαμε. Δείτε τις αποφάσεις τους, Δείτε τον τρόπο που ζουν και συμπεριφέρονται.

Αποκαλυπτικά και άκρως κατατοπιστικά.

Αν ακολουθούσαν τη λογική στη λήψη αποφάσεων, η Ελλάδα θα ήταν μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, εμείς καλύτερα και αυτοί σε καλή αλλά περισσότερο απαιτητική για τις ικανότητές τους θέση.

3 σχόλια:

  1. Ανικανότητα και διαλυμένο κράτος. Πως αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς τα τεκτενόμενα από χτες το βράδυ με την επιστράτευση των φορτηγατζήδων. Η λήψη ενός μέτρου, άσχετα αν συμφωνεί κανείς η διαφωνεί με αυτό, και μάλιστα με απόφαση του πρωθυπουργού συνεπάγεται την άμεση εκτέλεση του, αλλιώς γιατί το λάβανε και το ανακοινώσανε. Μια μέρα μετά ελάχιστες προσκλήσεις έχουν επιδοθεί με τις περισσότερες νομαρχίες να αδυνατούν να κάνουν την δουλειά τους, να μή υπάρχουν οι κωδικοί πρόσβασης στην πληροφορία που απαιτείται, να δίνονται λάθος στοιχεία κλπ κλπ. Και από την άλλη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μας διαβεβαίωνε στα κανάλια ότι η απόφαση για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των φορτηγατζήδων ήταν πολιτική απόφαση της κυβέρνησης ενώ ο αρμόδιος υπουργός, πάλι από τα κανάλια μας έλεγε ότι αυτό είναι απαίτηση της τρόϊκας. Με λίγα λόγια μπάχαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακούσαμε σήμερα, γιατί ξεχνάμε εύκολα, ότι πριν λίγα χρόνια, επί επαράτου ΝΔ, όταν έγινε προσπάθεια πολιτικής επιστράτευσης των τότε απεργούντων ναυτεργατών οι κ. Βενιζέλος και Καστανίδης κατέθεσαν ολόκληρο σκεπτικό για την αντισυνταγματικότητα του μέτρου. Σήμερα πού είναι να μας φωτίσουν με τις γνώσεις τους, συνατγματολόγοςο ένας και υπουργός δικαιοσύνης ο άλλος. Εκτός αν για την αντιπολίτευση, την εκάστοτε αντιπολίτευση, τα όποια σκληρά μέτρα λαμβάνονται από τις κυβερνήσεις είναι παράνομα και αντισυνταγματικά μέχρι να γίνουν αυτοί κυβέρνηση οπότε αυτόματα καθίστανται συνταγματικά. Δεν καταλαβαίνουν ότι με τέτοιες ιδέες εγκλωβίζονται και φαίνεται όλο και περισσότερο η υποκρισία τους; Αν έλειπαν αυτές οι συμπεριφορές πολλά πράγματα θα ήσαν καλύτερα, ίσως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προτείνω να στείλετε το σχόλιό σας στους κκ. υποργούς, μήπως και αντιληφθούν τι λένε οι πολίτες για τα έργα και τις ημέρες τους.

    Αθλιοι, διαπλεκόμενοι, φαιδροί, αγράμματοι, ασυνεπείς, λαϊκιστές, ευθυνόβοφοι, δυνάστες, τριτοκοσμικοί, κλπ., κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή