Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Το μετρό πάει να μοιάσει την άλλη Αθήνα …

Δεν το χρησιμοποιούμε συχνά, αλλά κάθε φορά βλέπουμε όλο και περισσοτέρους συνέλληνες να τρώνε και να πίνουν. Το εξαιρετικά παράδοξο είναι ότι οι υπάλληλοι του Μετρό, βλέπουν ότι ακριβώς και εμείς, αλλά δεν κάνουν τίποτε! Κυριολεκτούμε, ακριβώς τίποτε.

Στις 20 Ιουλίου 2010, απευθυνθήκαμε σε υπαλλήλους στο κάτω επίπεδο του σταθμού Συντάγματος για το θέμα αυτό και μας παρέπεμψαν στο άνω επίπεδο, στο Γραφείο Επικοινωνίας με το Κοινό.

Εκεί είδαμε 5 ή 6 άτομα να κάθονται, χωρίς αντικείμενο. Ζητήσαμε το αρμόδιο και μας υπέδειξαν ένα κύριο δίπλα στην πόρτα εισόδου.

Του εξηγήσαμε το θέμα και άρχισε με εξαιρετικά δυνατή φωνή – προφανώς για να επιβληθεί στον «θρασύ» που προφανώς χάλασε την ησυχία του - να μας λέει εν ολίγοις ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Μας είπε ότι οι ανακοινώσεις και οι αναγραφές στις οθόνες έχουν μόνον χαρακτήρα ενημέρωσης και δεν αποτελούν κανόνα που επιτηρείται και εφαρμόζεται.

Εκφράσαμε ακριβώς την αντίθετη άποψη. Ζητήσαμε να μάθουμε το όνομά του, λέγοντάς του δικό μας, αλλά επέμενε μέχρι τέλους ότι είναι ο κ. 1249! Μας είπε βέβαια ότι μπορώ να κάνω αναφορά στον «προϊστάμενο» (άλλος αυτός προϊστάμενος), και αν λάβει εντολές, θα πράξει ανάλογα.

Θα περιοριστώ σε αυτά προς το παρόν. Δεν καταλαβαίνω ωστόσο ορισμένα πράγματα:
1. Πως επιλέγονται οι κύριοι και οι κυρίες για την επικοινωνία με τους πολίτες. Αυτοί είναι εριστικοί και πλήρως αναποτελεσματικοί
2. Γιατί δεν υπερασπίζονται τον φορέα που τους δίνει και τρώνε και μάλιστα πλουσιοπάροχα. Προφανώς δεν θέλουν να χαλάσουνε το χουζούρι τους και δεν υπάρχει εποπτεία
3. Υπάρχει κάποιου είδους αξιολόγηση του έργου που προσφέρουν; Σχημάτισα την εικόνα αργομισθίας

Μάλλον απίθανο είναι να ασχοληθεί κάποιος, από τους αρμόδιους ανευθυνοϋπεύθυνους. Φαντάζομαι ότι στον κάλαθο αχρήστων θα στείλουν και αυτή την αναφορά μας - σχόλιο!

2 σχόλια:

  1. Τα μάθατε; Προσελήφθη και άλλος πρωθυπουργικός σύμβουλος, Ιταλός αυτή την φορά. Αφού έλυσε τα προβλήματα της Ιταλίας θα επιλύσει και τα δικά μας. Και μαζί με αυτά και τα προβλήματα του ΜΕΤΡΟ αλλά και των υπολοίπων συγκοινωνιών στην Ελλάδα. Το πρόβλημα είναι ότι όλες αυτές οι πρακτικές εκπορεύονται από χώρους που η κυβέρνηση χαϊδολογούσε και ως κυβέρνηση παλαιότερα και ως αντιπολίτευση λίγο πριν. Μα τι λέτε τώρα να χάσουμε τις ψήφους απομακρυνόμενοι από την λαϊκή μας βάση. Φοβάμαι όμως ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι μηδέν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά τα λέτε.

    Αργομισθίες και φιλαράκια.

    Διαβάστε τι λέγαμε στις 4 Μαϊου http://simpleandclear.blogspot.com/2010/05/blog-post_04.html.

    Το μήνυμα στάλθηκε στους Μέρκελ, Σαρκοζί - μέσω πρεσβειών - αλλά δεν πήραμε απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή