Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Άλλο κοινωνική πολιτική και άλλο βέλτιστη διαχείριση …

Οι κανόνες ορθής διαχείρισης επιβάλουν ενιαία πολιτική απέναντι στους πελάτες. Για παράδειγμα όλοι οι πελάτες μιας επιχείρησης πληρώνουν ακριβώς το ίδιο ποσό για την ίδια ποιότητα υπηρεσιών. Καμιά εξαίρεση.

Η επιχείρηση δεν έχει κανένα λόγο να γνωρίζει από πού κρατά η σκούφια του κάθε πελάτη και τι εισοδήματα έχει.

Αντίθετα το κράτος έχει υποχρέωση να γνωρίζει με ακρίβεια αν ο κάθε πολίτης έχει τα μέσα να διαβιεί αξιοπρεπώς και να εργάζεται ακατάπαυστα ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών.

Το άθλιο σημερινό κράτος αντί να λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών ενεργεί και λειτουργεί με γνώμονα τα συμφέροντα του συστήματος και των μελών του. Αναμιγνύει επιμελώς και συστηματικώς την κοινωνική πολιτική με τους κανόνες της ορθολογικής διαχείρισης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Μοναδικός στόχος του είναι η επιβίωση τους συστήματος και η διαπλοκή ώστε να εξασφαλίζονται οι στυλοβάτες του συστήματος. Ποτέ το κοινωνικό συμφέρον.

Επίκαιρο παράδειγμα: Το πετρέλαιο θέρμανσης πρέπει να κοστίζει όσο και το κίνησης. Το κράτος δίνει οικονομική ενίσχυση στους αποδεδειγμένου χαμηλού εισοδήματος πολίτες και μάλιστα περισσότερα σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη θέρμανσης (π.χ. κατοικούν στις βόρειες περιοχές της χώρας).

Προϋποθέσεις εφαρμογής του μέτρου: Όλοι οι πολίτες υποβάλλον φορολογική δήλωση ηλεκτρονικά. Το κράτος είναι σε θέση να διασταυρώνει όλες τις πληροφορίες που διατηρεί σε ηλεκτρονική και μόνο μορφή (εισόδημα, περιουσιακά στοιχεία, οικογενειακή σύνθεση, κατάσταση υγείας κλπ.), ώστε οι αποφάσεις του να είναι δίκαιες.

Αποτέλεσμα: Τέρμα στο λαθρεμπόριο καυσίμων. Υποστήριξη μόνον όσων έχουν μικρά εισοδήματα και πραγματική ανάγκη. Ενεργοποίηση των άχρηστων κοινωνικών υπηρεσιών. Ανασύνταξη, αξιοκρατική και αποτελεσματική λειτουργία του δημόσιου τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου