Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Να μιλήσουμε για νέα μοντέλα, αλλά πρώτα για απαραίτητες υποδομές ..


Ακούσαμε τον καθηγητή κ. Αζαριάδη, στον Σκάι στις 13 Οκτωβρίου 2010. Οι απόψεις του είναι αξιοσημείωτες. Ωστόσο δεν αναφέρθηκε στη διοίκηση, αλλά μόνον σε έργα και μάλιστα βαρείας υποδομής.

Τα νέα αναπτυξιακά μοντέλα για την ήδη χρεωκοπημένη Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να μιλούν μόνο για δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια και άλλα παρόμοια (αν και αυτά ήταν οι αγελάδες που άρμεξαν οι άθλιοι διαπλεκόμενο πολιτικοί και τα εξαπτέρυγά τους ή οι πάτρωνές τους, επιχειρηματίες).

Παράλληλα και ίσως πρωτίστως πρέπει να μιλούν για τους μηχανισμούς οργάνωσης, λειτουργίας, διαχείρισης, αξιολόγησης και βελτιστοποίησης της γραφειοκρατίας και των δομών διοίκησης του κράτους.

Ελπίζουμε η δική μας προσέγγιση να είναι και προσέγγιση της τριάδος Πισσαρίδη, Αζεριάδη και Ιωάννου (βλέπετε άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ του Σαββάτου 9 Οκτωβρίου 2010).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου