Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ανιχνεύσεις …


Πρώτα θα θέλαμε να συγχαρούμε την εκπομπή της ΕΤ3 Ανιχνεύσεις για τη σοβαρότητα, ποιότητα και την πραγματική δημοσιογραφική δουλειά.

Με αφορμή την εκπομπή της 20ης Οκτωβρίου και τις επισημάνσεις των επιστημόνων που συμμετείχαν, θέλουμε να διατυπώσουμε την ακόλουθη απορία και ίσως πρόταση:

Η κατάσταση της Ελλάδος ήταν απολύτως γνωστή στις Βρυξέλλες και όλους του Ευρωπαίους εταίρους μας.

Οι ευρωπαϊκές χώρες επωφελήθηκαν ιδιαίτερα από την αγορά των 11 εκατομμυρίων καταναλωτών. Ασφαλώς η ΕΕ έδωσε πολλά με τα προγράμματα ενίσχυσης, αλλά σπαταλήθηκαν σε μη παραγωγικές διαδικασίες, εν γνώσει των ευρωπαίων και των Βρυξελλών και ίσως και με την έγκρισή τους.

Έχουμε την άποψη ότι το οικονομικό θαύμα της Τουρκίας οφείλεται πρωτίστως στις ευρωπαϊκές επενδύσεις (βλέπετε και συχνές επισκέψεις ευρωπαίων ηγετών), χωρίς να παραγνωρίζονται οι στρατηγικές κινήσεις των κυβερνήσεών της.

Προτείνουμε λοιπόν αντί ενισχύσεων και χρηματοδοτήσεων να κληθούν όλοι οι ευρωπαίοι εταίροι μας να επενδύσουν στην Ελλάδα, με ίσα ή μεγαλύτερα ποσά του ΕΣΠΑ, να μεταφέρουν τεχνογνωσία και να «επιβάλλουν» και τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές.

Αυτή η στρατηγική θα είναι απόδειξη προστασίας, υποστήριξης, εκσυγχρονισμού και πραγματικής κοινωνικής αλληλεγγύης. Τα άλλα που ακούμε είναι απλώς λόγια, χωρίς ικανότητα υλοποιήσεως.

Πολύ μεγάλος αριθμός των ελλήνων πολιτών δεν είναι κλέφτες, διαπλεκόμενοι και φοροφυγάδες, αλλά χρειάζονται στιβαρές ηγεσίες, με γνώσεις και ικανότητα επιστημονικής προσέγγισης των προβλημάτων, τις οποίες δυστυχώς δεν διαθέτουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου