Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Εικόνα της εορταστικής Αθήνας …


Τη Τρίτη 19 Απριλίου κατέβηκα στο κέντρο της Αθήνας για δουλειές. Ιδού τι υπέπεσαν στην αντίληψή μου.

Λυπήθηκε η ψυχή μου τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει μετατραπεί σε δωρεάν ξενοδοχείο παρανόμων αλλοδαπών, γελοιοποιώντας κάθε έννοια ακαδημαϊκής ελευθερίας και Δημοκρατίας. Το κτήριο πρέπει άμεσα να πάψει να λειτουργεί ως μονάδα του Πανεπιστημίου και να χρησιμοποιηθεί ίσως ως Μουσείο.

Με αποζημίωσαν οι νεραντζιές της Παλιάς Βουλής που έχουν ήδη ανθίσει.

Με έκαναν να αγανακτήσω τα αυστραλιανά δέντρα που φύτεψε ο πολύς και άχρηστος για την Αθήνα κ. Κακλαμάνης, στην Κανάρη.

Η Ακαδημίας εξακολουθεί να είναι δωρεάν χώρος στάθμευσης των προκλητικά συμπεριφερομένων συμπολιτών μας και αρμοδίων. Α ναι. Και η πλατεία Συντάγματος.

Προκαλεί αγανάκτηση η συμπεριφορά των αστυνομικών, δημοτικών και δημοσίων. Πρόκειται για αδιάφορους και άχρηστους φρουρούς της τάξεως. Είδα ομάδες από 2 έως 8 άτομα, πάντοτε σε πηγαδάκια, με φραπέ, τσιγάρο και κινητά στο αυτί, να συζητούν χωρίς να δίνουν καμιά σημασία στο τι συμβαίνει γύρω τους. Τουλάχιστον για δική τους προστασία – κατ΄ εμέ είναι οι πρώτοι στόχοι – θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση. Αντίθετα δεν βλέπουν και δεν παρακολουθούν τίποτε, όπως τις παράνομες σταθμεύσεις μπροστά στα μάτια τους, αυτούς που ρυπαίνουν, τα μηχανάκια στους πεζόδρομους, τους επαίτες μαϊμούδες, τα περίπτερα που καταλαμβάνουν τεράστιους χώρους και δεν τηρούν τους όρους υγιεινής, κλπ., κλπ.

Τα κουλούρια σε χάρτινα χαρτοκιβώτια επί του οδοστρώματος και σε μεταλλικές κατασκευές αμφίβολης (τουλάχιστον ) υγιεινής.

Γλίτσα κάτω από κάλαθους αχρήστων και χυμένους καφέδες, που παραπέμπουν σε τριτοκοσμική χώρα. Ξεχειλισμένα δοχεία απορριμμάτων στην Ερμού, και σκουπίδια εκτός.

Τα ρείθρα έξω από μεγάλα κτήρια έχουν καταντήσει γοποδοχεία. Ο Δήμος να υποχρεώσει τους διαχειριστές των κτηρίων να τοποθετήσουν μεγάλα τασάκια για τη συγκέντρωση των χιλιάδων αποτσίγαρων με γόπα και έτσι να ελαφρυνθεί η άσκοπη εργασία των οδοκαθαριστών.

Η Βουκουρεστίου έχει μεγάλες τρύπες σκεπασμένες με χώμα. Απαράδεκτη κατάσταση για τον ποιο ακριβό πεζόδρομο της Ελλάδας.

Θα μπορούσαν να διαχωριστούν οι διαβάσεις σε κατευθύνσεις – βλέπετε εξωτερικό – ώστε να περνούν οι πεζοί ευκολότερα και γρηγορότερα στο απέναντι σημείο.

Είδα τα κατεστραμμένα ακυρωτικά μηχανήματα στο σταθμό του υπογείου στο Χολαργό και αναρωτήθηκα γιατί πληρώνουμε αστυνομικούς, υπηρεσίες, νομοθέτες και αρμόδιους. Όλοι τους ανίσχυροι και απόντες.

Καλό Πάσχα. Αναμένουμε και την ανάσταση της πόλεως και της χώρας!

1 σχόλιο: