Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Νέο πνεύμα στο Δήμο Αθηναίων …

Στις 24 Μαΐου 2011 συναντήσαμε τον κ. Αμυρά του Δήμου Αθηναίων.

Μας ενημέρωσε ότι έγινε δεκτή από το ΥΠΕΚΑ η πρότασή μας για τους «Ποδηλατόδρομους της Κυριακής». Η επίσημη πρώτη θα γίνει τη Κυριακή 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Δείτε την Ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ

Θα είναι πράγματι μεγάλη επιτυχία και χαρά για μας. Θα είναι και ένα σημαντικό έργο που υποδεικνύεται από τους πολίτες, χωρίς δαπάνες, άμεσα εφαρμόσιμο, καινοτόμο και ιδιαίτερα ευχάριστο για τους πολίτες του Λεκανοπεδίου. Οι προοπτικές του μάλιστα είναι εξαιρετικές και ελκυστικότατες.

Πολύ επίσης θετικά φαίνεται να εξελίσσονται τα πράγματα για νέους ποδηλατοδρόμους από την Αγία Παρασκευή μέχρι του Γουδή (αφορά κυρίως φοιτητές ΕΜΠ και Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και εργαζομένους πολλών μεγάλων νοσοκομείων) και ένα δεύτερο από την Αθήνα μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο της Βραυρώνος (μήκους 35 περίπου χιλιομέτρων). Ίδωμεν.

Συζητήθηκαν επίσης οι προτάσεις μας για τον περιορισμό της ρύπανσης από τσίχλες και η αξιοποίηση των παλιών μαρμάρινων ρείθρων των πεζοδρομίων της Αθήνας (μπορείτε να βρείτε τις προτάσεις αυτές στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά).

Ελπίζουμε ότι σύντομα θα μπορέσουμε να αναφερθούμε και σε άλλα θέματα του μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή μας στην Αθήνα και την Αττική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου