Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Αλλάζουν χρήση 13 νοσοκομεία …

 «… Αλλαγή χρήσης για 13 νοσοκομεία της χώρας, μετατάξεις γιατρών, συνένωση κλινικών, αλλά και διοικητική ενοποίηση νοσηλευτικών ιδρυμάτων, περιλαμβάνει το Σχέδιο Αναδιάταξης του ΕΣΥ, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας, με στόχο τη δημόσια διαβούλευση τις επόμενες δύο εβδομάδες…». (.NAFTEMPORIKI.GR Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011 17:37).
Ωραία κρεβάτια, χάλια υπηρεσίες ...

Εμείς περιμέναμε παρεμβάσεις στον άξονα Βασιλίσσης Σοφίας-Μεσογείων πρώτα από όλα (βλέπετε π.χ. http://simpleandclear.blogspot.com/2010/03/blog-post_07.html και http://simpleandclear.blogspot.com/2008/11/blog-post_6481.html ) και βέβαια σε συγκροτήματα τύπου Κέντρο Υγείας- Νοσοκομείο  και άλλα τέτοια νεοελληνικά και πολυδάπανα.

Είμαστε σίγουροι ότι την περίοδο διαβούλευσης οι επαγγελματίες με πρώτους τους ιατρούς θα υποβάλλουν εποικοδομητικές βελτιώσεις.

Α ναι, τι γίνεται με τη τηλεματική (βλέπετε τηλεϊατρική) σύνδεση των πρωτοβάθμιων μονάδων με τις άλλες ανωτέρου επιπέδου και μεταξύ των;.

4 σχόλια:

  1. Το δυστύχημα είναι ότι αποφάσεις τέτοιου είδους επηρεάζονται από πολιτικούς συσχετισμούς δυνάμεων. Δική μας η περιφέρεια και ο Δήμος, δεν την πολυενοχλούμε, δεν μας ανήκει, τα κλείνουμε για να ενοχοποιηθεί ο περιφερειάρχης η δήμαρχος και να κερδίσουμε εμείς μετά. Φαντάζεσθε ότι το ΠΑΣΟΚ θα κάνει πραγματικά αντικειμενική διαχείριση του προβλήματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άσχετο με το θέμα αλλά δεν ξέρω που να το βάλω.
    Διάβασα σε ένα ιστολόγιο "Ουρές σχηματίζονται καθημερινά στα τελωνεία Ευζώνων, Δοϊράνης και Ειδομένης από κατοίκους του νομού Κιλκίς (και όχι μόνο) που περνούν στα Σκόπια προκειμένου να φουλάρουν τα αυτοκίνητα τους με βενζίνη. Εκεί η τιμή του λίτρου είναι1,30 και όχι 1,65 που πουλά η συντριπτική πλειοψηφία των πρατηριούχων του νομού και άρα πολύ πιο συμφέρουσα για τους οδηγούς."
    Αυτό δεν σημαίνει παράνομη εισαγωγή καυσίμων στην χώρα; Θα πρέπει λοιπόν, κατά την γνώμη μου, οι έλληνες πολίτες που εξέρχονται της χώρας για μερικές ώρες να ελέγχονται για την βενζίνη που έχουν στα αυτοκινητά τους και στην περίπτωση που επιστρέφουν με γεμάτο ρεζερβουάρ να πληρώνουν φόρο ίσο με την διαφορά τιμής Ελλάδος - Σκοπίων. Και τα έσοδα να πηγαίνουν στην αποπληρωμή του χρέους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ΠΑΣΟΚ έχει μάθει στις μισές δουλιές.

    Ελπίζουμε ότι με μερικές προσπάθειες, θα κινηθεί σωστά - εκτός και αν βγουν όλες άκυρες (δανείζομαι τον όρο από αθλητικούς αγώνες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχετικά με το πρόβλημα της "φτηνής" βενζίνης στα Σκόπια:

    Αν υπολογίσει κανείς το χρόνο, τα χιλιόμετρα και τη φασαρία, μάλλον χαμένοι είναι οι συνέλληνες που βοηθούν τα Σκόπια.

    Άλλωστε, πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι κανείς μας δεν είναι αθώος για τη κατάσταση και πρέπει να συμβάλλουμε όλοι για να βγούμε από τη κρίση.

    Οι μαγγιές πρέπει να σταματήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή