Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Να διελεγχθούν όλα τα δάνεια από το 1985 ή ακόμα καλύτερα από το 1981 …


Προφανώς υπάρχουν και σοβαροί δανειολήπτες που αξιοποίησαν τα δάνεια και δημιούργησαν χρήμα και θέσεις εργασίας.

Προφανώς υπάρχουν και δάνεια που δόθηκαν χωρίς επαρκείς εγγυήσεις και το χειρότερο δεν επενδύθηκαν για τους σκοπούς που δόθηκαν.

Η σημερινή άθλια και δραματική κατάσταση υποδεικνύει ότι πολύ μεγάλος αριθμός δανείων χρησιμοποιηθήκαν και ίδιαν όφελος (να το πούμε ευγενικά) και όχι για τους σκοπούς που δηλώθηκαν.

Η τράπεζα της Ελλάδος αλλά και η ΕΕΕ και τον ΔΝΤ οφείλουν να διερευνήσουν το θέμα και να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό, όπως γίνεται στις σοβαρές δημοκρατίες της βόρειας Ευρώπης.

Δεν γνωρίζουμε αν αυτός είναι ο ρόλος της BlackRock (βλέπετε και http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_2_18/09/2011_456443). Αν ναι ας αναμένουμε τα αποτελέσματα, με την προϋπόθεση ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα πλήρης κατάλογος των δανείων και των συνακόλουθών επενδύσεως και αποτελεσμάτων.

Αν όχι τότε η Τράπεζα της Ελλάδος οφείλει να το κάνει άμεσα, αποτελεσματικά και χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις και διαπλοκές. Και απορούμε μάλιστα γατί δεν το έκανε εδώ και 2 χρόνια.

Αναμένουμε, πρώτα την άμεση ανακοίνωση και σύντομα τα αποτελέσματα. Προτού η Ελλάδα εκπνεύσει!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου