Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Παντελώς ανίκανοι …

Αυτά δεν τα είδε, ούτε τα άκουσε, ούτε τα είπε κανείς στους Ευρωπαίους.

Εξηγούμαι: Πήγα σήμερα να αγοράσω ένα ΕΡΓΟΣΗΜΟ από τα ΕΛΤΑ Γλυκών Νερών. Μου έδειξαν μια ΑΙΤΗΣΗ, την οποία πρέπει να συμπληρώσω, για να αγοράσω το ΕΡΓΟΣΗΜΟ. Οι υπάλληλοι δεν ήξεραν τίποτε σχεδόν. Το έντυπο της αίτησης δεν είχε καμιά επεξήγηση. Έφυγα τρέχοντας.

Προφανώς το δημόσιο συνεχίζει να κινείται την εποχή του ’50 ή κάτι τέτοιο. Προφανώς ο εργοδότης πρέπει να πάει 2 φορές στα ΕΤΛΑ ή αργότερα σε τράπεζα, ενώ ο εργαζόμενος θα πρέπει να χάσει μεροκάματο για να εισπράξει, εκτός και αν είναι γενικώς άνεργος και έτσι έχει άνεση χρόνου.

Άθλια πράγματα, από άθλιους και ανίκανους κυβερνώντες. Κανείς λογικός εργοδότης δεν πρόκειται να κάνει χρήση.

Ιδού μια σύγχρονη λύση: Ο καθένας θα μπορεί να αγοράζει εργόσημο μέσω του διαδικτύου από ιστότοπο  υπουργείου δηλώνοντας το ΑΜΚΑ (λένε ότι είναι μοναδικό) και δηλώνοντας λογαριασμό τραπέζης από τον οποίο θα πληρώνεται το εργόσημο. Το σύστημα θα εκδίδει μοναδικό κωδικό. Ο κωδικός αυτός θα δίνεται στον εργαζόμενο.

Ο εργαζόμενος με τον κωδικό αυτό και δηλώνοντας τον ΑΜΚΑ του θα εισπράττει μέσω τραπεζικού λογαριασμού το ποσό που δικαιούται. Αν δεν έχει πρόσβαση σε ηλ. υπολογιστή ή δεν γνωρίζει το χειρισμό του θα πρέπει να μπορεί να διεκπεραιώσει τη διαδικασία σε ΚΕΠ, απογευματινές ώρες.

Η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνεται και μέσω κινητού και ίσως θα είναι η διαδικασία επιλογής.

Θα χρειαστεί βέβαια κάποιο λογισμικό, αλλά τα πλεονεκτήματα είναι προφανή, ενώ το δημόσιο θα γνωρίζει άμεσα τις πληρωμές, τις εισπράξεις και τους δικαιούχους.

ΥΓ: Απορία: Γιατί να δεχτεί ένας συνταξιούχος να πληρωθεί με εργόσημο;

Τι λέτε κύριοι αρμόδιοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου