Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Άποψη, Εισαγγελείς και καταλήψεις …


Διαβάσαμε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 2ας Οκτωβρίου 2011, το ακόλουθο περισπούδαστο άρθρο:

Του Ιωαννη Τεντε* / *O κ. Ιω. Τέντες είναι εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Tα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται συχνά το φαινόμενο της καταλήψεως των σχολείων από μερίδα μαθητών. Αυτοί, που κατά κανόνα, αποτελούν οργανωμένες μειοψηφίες, ασφαλίζουν τις εισόδους του σχολείου και παρεμποδίζουν την είσοδο των συμμαθητών τους και του διδακτικού προσωπικού. Ανάμεσα στους καταληψίες παρεισφρέουν τις νυχτερινές ώρες και άτομα που δεν ανήκουν στην εκπαιδευτική κοινότητα τα οποία προβαίνουν σε καταστροφές των υποδομών του σχολείου, ενώ οι αφαιρέσεις εκπαιδευτικού υλικού, κυρίως ηλεκτρονικών υπολογιστών, είναι σύνηθες φαινόμενο.

Οι συμπεριφορές αυτές, έχουν αξιόποινο χαρακτήρα, με τη μορφή εγκλημάτων, όπως η διατάραξη οικιακής ειρήνης, η απρόκλητη φθορά, η κλοπή κ.λπ. Τα εγκλήματα αυτά διώκονται αυτεπάγγελτα και είναι αυτονόητη η παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών, μέσω των αστυνομικών αρχών, για τη βεβαίωση των εγκλημάτων αυτών και την εξακρίβωση των δραστών τους. Στο πλαίσιο αυτό είναι αναγκαία, πρωτίστως, η συμβολή των εκπαιδευτικών του σχολείου οι οποίοι κατά κανόνα γνωρίζουν την ταυτότητα όσων πρωταγωνιστούν στις καταλήψεις. Σε εξαιρετικές και σοβαρές περιπτώσεις επιβάλλεται να ακολουθείται και η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος εξωσχολικών ενηλίκων δραστών, αντίθετα η διαδικασία αυτή σε βάρος ανηλίκων μαθητών πρέπει να αποφεύγεται.

Τέλος, σε περίπτωση εξεζητημένης εγκληματικής συμπεριφοράς από ανήλικους μαθητές, πρέπει να ερευνάται και η τυχόν συνδρομή των όρων του εγκλήματος της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου από τους γονείς τους. 


Εσείς, ω πολίτες της Ελλάδος τι καταλαβαίνετε;

Εμείς, ότι όλοι οι αρμόδιοι είναι και ανεύθυνοι και μας δουλεύουν ψιλό γαζί!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου