Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Το σενάριο που αργά ή γρήγορα θα επιβληθεί …

Δεν είμαστε Καζαμίες, αλλά πιστεύουμε ότι η μόνη λύση στο αδιέξοδο που μας οδήγησαν οι άχρηστοι, άθλιοι και απάτριδες πολιτικοί (περιοριζόμαστε σε μερικούς μάλλον ευνοϊκούς χαρακτηρισμούς), περιγράφεται ως εξής (περιοριζόμαστε στις ίσως σημαντικότερες, αλλά αναγκαίες και άμεσα εφαρμόσιμες μεταβολές):

Ο πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος κάνει άμεσα ανασχηματισμό και συγκροτεί ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα, κατά το πρότυπο των Ιταλών.

Καταργεί αμέσως όλους τους «υπηρετούντες» συμβούλους και τα εκτός διοικήσεως άτομα. Καταργεί τους κομματικούς γενικούς γραμματείς και τις γενικές και ειδικές γραμματείες.

Καθιερώνει το βαθμό του μονίμου υφυπουργού επιλέγοντας εντός μηνός το πολύ, κατόπιν προκηρύξεως, στελέχη της δημόσιας διοίκησης. Αποκλείονται οι καθηγητές ΑΕΤ και ΤΕΙ, εφόσον δεν παραιτούνται αμέσως.

Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι αποκτούν δ/νσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και όλη η δημόσια αλληλογραφία γίνεται ηλεκτρονικά.

Όλες οι αποφάσεις αναρτώνται στις ενιαίας μορφής ιστοσελίδες που αποκτούν άμεσα όλα τα υπουργεία και όλοι οι δημόσιοι φορείς. Κάθε υπάλληλος περιγράφει σε μερικές γραμμές το αντικείμενό του, το ρόλο του στην υπηρεσία και το βιογραφικό του (ενιαία μορφή) και το αναρτά στις ιστοσελίδες. Όσοι δεν συμμορφώνονται απολύονται.

Όλες οι αμοιβές και τυχόν άλλες αποδοχές λόγω επιτυχούς αποδόσεως αναρτώνται στις ιστοσελίδες εφόσον αφορούν δημόσιο χρήμα.

Όλες οι υπηρεσιακές μονάδες υποβάλλουν εντός μηνός το πολύ νέο οργανωτικό σχήμα, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι μονάδες θα υποστηρίζονται και θα στηρίζονται στην εκτεταμένη χρήση τηλεματικών τεχνολογιών. Οι επί κεφαλής των μονάδων θα πρέπει να τεκμηριώσουν τις επιλογές τους με αναφορές σε άλλα υφιστάμενα σχήματα ευρωπαϊκών και άλλων προηγμένων χωρών. Ενθαρρύνεται η συνεργασία με αντίστοιχες μονάδες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Τελικώς θα πρέπει να υιοθετηθούν άμεσα, επιτυχή ευρωπαϊκά πρότυπα με τεχνική βοήθεια από τα συγκεκριμένα κράτη.

Σε όλες τις ιστοσελίδες δεν υπάρχει χώρος για δελτία τύπου που προβάλλουν επιλογές και δραστηριότητες των υπουργών και στελεχών, ενώ απαγορεύεται ρητώς η εμφάνιση σε ΜΜΕ. Η ενημέρωση γίνεται μέσω προγραμματισμένων συνεντεύξεων των ειδικά επιφορτισμένων στελεχών. Καταργούνται τα γραφεία τύπου.

Στις ιστοσελίδες υπάρχει ειδικός χώρος για την αξιολόγηση του έργου των στελεχών και μονάδων από πολίτες. Τα αποτελέσματα λαμβάνονται υπόψη για τη χορήγηση τυχόν επί πλέον αμοιβής.

Η διαβούλευση επί σχεδίων και νόμων είναι συνεχής (χωρίς χρονικούς περιορισμούς). Η διαδικασία είναι απαραίτητη για την αναθεώρηση νόμων.

Κάθε νέος νόμος ενσωματώνει τυχόν ενδιαφέρουσες ρυθμίσεις παλαιοτέρων νόμων, οι οποίοι αυτόματα καταργούνται. Έτσι θα υπάρχει ένας νόμος για κάθε θέμα/αντικείμενο.

Αναθεωρούνται πάραυτα οι ρυθμίσεις περί γενικών συνελεύσεων. Αποφάσεις λαμβάνονται μόνον με πλειοψηφία του 50% + 1 ψήφο. Οι ψηφοφορίες διεξάγονται μόνο ηλεκτρονικώς, για την επίτευξη μεγάλης συμμετοχής.

Η κυβέρνηση προσπαθεί, διαβουλευόμενη ειλικρινώς με τους βουλευτές, να εξαντλήσει τη τετραετία.

Ο κ. Παπαδήμος το αργότερο μόλις προκηρυχθούν εκλογές ιδρύει κόμμα και κατέρχεται στις εκλογές διεκδικώντας τις ψήφους των Ελλήνων.

Πολλές άλλες σχετικές προτάσεις μας έχουν αναρτηθεί στο Ημερολόγιο αυτό, «Απλά και Κατανοητά».

Αντίλογος και διάλογος ευπρόσδεκτοι.

2 σχόλια:

  1. Προφανώς οι εκτιμήσεις μας ήταν λανθασμένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με αφορμή τις αποφάσεις του Υπ. Παιδείας για το διοικητικό προσωπικό των ΑΕΙ, φαίνεται τελικά η πλάστιγγα να γέρνει υπέρ ημών (εκτός της τύχης του κ. Παπαδήμου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή