Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Εντυπώσεις από ένα ταξίδι στη Καστοριά και τα πέριξ …


Η περίοδος του Πάσχα πάντα γοητεύει και σε κάνει να τα βλέπεις όλα ωραία και ευχάριστα, λόγω και της Άνοιξης.

Είχαμε να επισκεφτούμε την περιοχή πάρα πολλά χρόνια. Είδαμε και καλά και κακά.

Μας γοήτευσε ο τόπος, (Καστοριά, Νεστόριο, Πρέσπες, Νυμφαίο, περίχωρα Πτολεμαΐδας).

Η διαδρομή Αθήνα, Δομοκός, Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Γρεβενά, Καστοριά ενδιαφέρουσα και σχετικά καλή, αλλά ο αυτοκινητόδρομος Ε65 είναι απαραίτητος. Μελαγχολείς με την αβελτηρία των αρμοδίων, το σκουπιδομάνι και τη συμπεριφορά πολλών ελλήνων οδηγών.

Η Καστοριά θλιμμένη και άδεια. Ίσως λόγω Μεγάλης Εβδομάδας.

Όλοι οι θαμώνες στις καφετέριες καπνίζουν, με την ανοχή όλων και ιδιαίτερα της αστυνομίας και του Δήμου.

Η οδική σήμανση παράλογη, άθλια και αντιπαραγωγική, ακόμα και στην Εγνατία. Οι αρμόδιοι σε διαρκή ύπνο και αμειβόμενη αργία.

Το πολεοδομικό συγκρότημα της Καστοριάς, άθλιο από αισθητικής απόψεως και έχει καταβροχθίσει τα θαυμάσια αρχοντικά της. Μόνον οι τουριστικοί οδηγοί και οι πληρωμένοι δημοσιογράφοι βλέπουν ευχάριστα πράγματα. Η πόλις έστω και τώρα μπορεί να αποκτήσει χαρακτήρα και πολεοδομική ευπρέπεια, Αλλά υπάρχουν ηγέτες;

Το ΤΕΕ Καστοριάς στεγάζεται σε εκπληκτικό παραλίμνιο  παραδοσιακό κτήριο (δωρεά). Τα άθλια μέλη του ΤΕΕ καθώς και οι ιδιοκτήτες των ακινήτων ευθύνονται προφανώς για το άθλιο αποτέλεσμα. Οποία αντίφαση και αναισχυντία.

Η ποιότητα της Εγνατία Οδού και του κλάδου προς Καστοριά μέτρια.

Κανείς δεν κόβει απόδειξη. Μόνο αν τη ζητήσεις.

Ειδικά για το Νυμφαίο:

Πολύ καλό το αποτέλεσμα και πράγματι ωραίος προορισμός.

Η οδική σήμανση πολύ κακή έως ανύπαρκτη

Ο άθλιος εργολάβος της οπτικής ίνας που φθάνει εκεί κατάστρεψε το εξαιρετικό λιθόστρωτο. Οι κάτοικοι , οι παράγοντες της περιοχής και ο πολύς κ. Μπουτάρης δεν βλέπουν τίποτε.

Στο εστιατόριο που φάγαμε και έτρωγε και ο κ. Μπουτάρης, προφανώς με τα εγγόνια του, άρχισε να καπνίζει και σταμάτησε αφού του το ζητήσαμε. Η παρέα του συνέχισε να καπνίζει σε παρακείμενο χώρο του εστιατορίου και σε επικοινωνία με τη κυρίως αίθουσα του, όπου βρισκόμασταν

Η συμπεριφορά του κ. Μπουτάρη ειλικρινά μας απογοήτευσε. Προσβλέπαμε σε αυτόν ως πραγματικό μεταρρυθμιστή, τζέντλεμαν και προ παντός με αγάπη και ενδιαφέρον για τους πολίτες.

Ο ταβερνιάρης περιφέρονταν στα τραπέζια με τα καπνιστικά του στα χέρια, χωρίς όμως να τολμήσει να καπνίσει μετά το «επεισόδιο» με τον κ. Μπουτάρη (προηγουμένως συνέτρωγε μαζί του).

Ο ίδιος αντί αποδείξεως μας έφερε το δελτίο παραγγελίας για λογαριασμό. Μας έδωσε απόδειξη, όταν τη ζητήσαμε.

Αγαπάμε την Ελλάδα και θλιβόμαστε με το αποτέλεσμα της ανάπτυξης μας.

Ελπίζουμε ότι η κρίση θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους και θα γίνει η Ελλάδα αυτή που ονειρευόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου