Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο Μπαρόζο …

Καλώς ήλθατε στην Ελλάδα.

Δεν ξέρουμε ποιος καλός άνεμος σας φέρνει. Πάντως φύσηξε ύστερα από 3 σχεδόν χρόνια και αυτό μας ανησυχεί.

Ίσως φοβόσασταν μήπως δείτε ερείπια και σκελετωμένους ανθρώπους στους δρόμους και φοβόσαστε για τη σωματική σας ακεραιότητα. Ωστόσο μάλλον τίποτε από αυτά δεν είδατε, αν και εμείς τελευταία φοβόμαστε πολύ και για το παρόν και το μέλλον.

H μεγαλύτερη συνεισφορά σας υπέρ της Ελλάδος είναι η «Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα» (Task Force for Greece – για να συνεννοούμαστε).

Ίσως θα σας ενδιέφερε να ρωτήσετε τους έλληνες τι ακριβώς γνωρίζουν για το έργο της και τη συνεισφορά της.

Θα σας πουν ότι δεν γνωρίζουμε τίποτε απολύτως. Δεν υπάρχει καμιά επίσημη πηγή έγκαιρης και έγκυρης πληροφόρησης και η μόνη πηγή πληροφοριών είναι τα σχόλια και οι πληροφορίες  από τα ΜΜΕ και τα κόμματα. Αντιλαμβάνεστε ότι ο καθένας λέει ότι θέλει και παρουσιάζει τα πράγματα όπως θέλει.

Εμείς καταφέραμε να μιλήσουμε με κάποιους συνεργάτες, ευγενείς και πρόθυμους, αλλά αγνώστου επιπέδου στην ιεραρχία και αγνώστων εξουσιοδοτήσεων. Δεν πήραμε καμιά ουσιαστική πληροφόρηση και το συμπέρασμα που αποκομίσαμε είναι ότι τίποτε δεν μπορεί να γίνει, δεδομένου ότι η  TF δεν έχει καμιά αρμοδιότητα να προτείνει λύσεις και να πείσει την ελληνική κυβέρνηση για την ενδεδειγμένη στρατηγική. Εν ολίγοις η ελληνική κυβέρνηση κάνει ότι θέλει και η TF μπορεί μόνο να δώσει κάποιου είδους τεχνική βοήθεια, αν ζητηθεί. Αν καταλάβαμε λάθος θέλουμε επίσημη και λεπτομερή δημόσια  πληροφόρηση – ας πούμε μέσω ειδικών ιστοσελίδων!

Στη Ελλάδα λέμε «φέξε μου και γλίστρησα». Έτσι δεν πρόκειται ποτέ ό ελληνικός δημόσιος τομέας να εκσυγχρονιστεί και να υιοθετηθούν καλές πρακτικές και αποτελεσματικές δομές.

Πολλοί έλληνες σαν και εμένα έχουμε και διάθεση και γνώσεις να βοηθήσουμε στον εκσυγχρονισμό. Πρέπει να μας ακούσετε και να μελετήσετε τις προτάσεις μας και τις ιδέες μας.

Αναμένουμε τις σοφές σας αποφάσεις άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου