Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Δανία: Mια υπερ - λεωφόρος μόνο για ποδήλατα …

«… Μισό εκατομμύριο κάτοικοι της Κοπεγχάγης χρησιμοποιούν καθημερινά το ποδήλατό τους για να πάνε στο σχολείο ή στη δουλειά τους. Πλέον έχουν τη δική τους όχι λωρίδα, αλλά υπερ - λεωφόρο για να μετακινούνται με μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια. Η κυβέρνηση και οι 20 και πλέον τοπικές κυβερνήσεις που εμπλέκονται στο έργο ευελπιστούν με τον τρόπο αυτό να παρακινήσουν και άλλους πολίτες να πάρουν τα ποδήλατά τους, ώστε να αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία και να μειωθούν κι άλλο οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα αυτοκίνητα…» (NAFTEMPORIKI.GR Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012).  Διαβάστε αν θέλετε την είδηση.

Εμείς προτείναμε κάτι απλό στο δήμαρχο Αθηναίων, στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης στην ΚΕΔΕ και στους αρμοδίους υπουργούς. Μόνον ο δήμος Θεσσαλονίκης μάθαμε ότι μελετά το θέμα.

Ιδού η πρόταση: Ποδηλατόδρομοι Κυριακής
Σε δρόμους με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας διατίθεται μια λωρίδα, π.χ. η μεσαία, κατά προτεραιότητα σε ποδηλάτες, κάθε Κυριακή από τις 7 πμ., μέχρι 13:00 στη κατεύθυνση προς το παραλιακό μέτωπο  της Αττικής. Τις απογευματινές ώρες διατίθεται και πάλι η μεσαία λωρίδα στη κατεύθυνση από το παραλιακό μέτωπο προς την πόλη, για την επιστροφή, π.χ. από τις 13:00 μέχρι τις 18:00 (οι ώρες είναι ενδεικτικές), οπότε αρχίζει η μεγάλη κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται ένας ποδηλατόδρομος ουσιαστικά από την Κηφισιά μέχρι τη Βουλιαγμένη, τον Πειραιά και το κέντρο της Αθήνας. Δεν απαιτούνται δαπάνες, παρά μόνον προβολή και υποστήριξη της τροχαίας (ή και εθελοντών) στα πρώτα βήματα της προσπάθειας. Καλό είναι να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των δήμων από τους οποίους θα διέρχονται οι ποδηλατόδρομοι. Πρωτοβουλίες θα μπορούσε να αναλάβει και η ΚΕΔΕ (έχουμε γράψει στον κ. Ασκούνη, αλλά δεν απάντησε).

Πρέπει οι αρχές να ασχοληθούν άμεσα με μερικά απλά θέματα καθημερινότητας, ώστε να πείσουν όλους μας για το ειλικρινές ενδιαφέρον τους για τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου