Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Διδυμότειχο: Διαμαρτυρία 400 αστυνομικών, αποσπασμένων στη συνοριακή φύλαξη …

«Τετρακόσιοι περίπου αστυνομικοί, που αποσπάστηκαν στον Έβρο για την ενίσχυση της συνοριακής φύλαξης, αρνούνται να διανυκτερεύσουν στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες διαμονής.

Σύμφωνα με το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. από τους 1881 αστυνομικούς, οι οποίοι μετακινήθηκαν από διάφορες υπηρεσίες της χώρας στα ελληνοτουρκικά σύνορα, οι περισσότεροι κατέλυσαν σε ξενοδοχεία της περιοχής και οι 411, απ΄αυτούς, θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις της σχολής, κάτι που τους βρίσκει αντίθετους. «Δεν αρνούμαστε να εκπληρώσουμε την αποστολή μας, αλλά οι συνθήκες διαμονής και σίτισης στο κτίριο της σχολής είναι απαράδεκτες. Διαμαρτυρόμαστε για το γεγονός ότι δεν υπήρξε επαγγελματική αντιμετώπιση και ολοκληρωμένος σχεδιασμός για τη μετακίνηση εκατοντάδων ανθρώπων», είπε στο ΑΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Γιώργος Βλάχος.
Τα λεωφορεία με τους 411 αποσπασμένους έφθασαν στο Διδυμότειχο το μεσημέρι, αλλά μέχρι αργά απόψε, οι αστυνομικοί παρέμεναν έξω από το κτίριο της σχολής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αρνούμενοι να μπουν στους θαλάμους.

Το βράδυ, πραγματοποιήθηκε για το θέμα αυτό, έκτακτη σύσκεψη, στην Αλεξανδρούπολη και τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ, με επικεφαλής το πρόεδρο Χρήστο Φωτόπουλο, ενημέρωσαν τους εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων και φορέων της περιοχής, για τις συνθήκες φιλοξενίας των 411 αστυνομικών, οι οποίοι θα πάρουν μέρος τις επόμενες εβδομάδες, μαζί με τους υπόλοιπους, σε περιπολίες, κατά μήκος του ποταμού Έβρου, για την αντιμετώπιση της παράνομης εισόδου μεταναστών στην Ελλάδα.

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων των αστυνομικών θα συναντηθούν αύριο και με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Αριστείδη Γιαννακίδη, από τον οποίο θα ζητήσουν να φιλοξενηθούν και οι υπόλοιποι 411 συνάδελφοί τους σε ξενοδοχεία της περιοχής, για να διασφαλιστούν οι κατάλληλες οι συνθήκες διαμονής, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΑΣΥ» (Πηγή: ΑΜΠΕ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 3 Aυγούστου 2012)..

Εντάξει παιδιά. Ασφαλώς πρέπει  οι συνθήκες διαβίωσης να είναι οι καλύτερες δυνατές, αλλά ούτε μια μέρα υπομονή; Πότε φθάσατε, πότε είδατε τις συνθήκες ενδιαίτησης, πότε καταλάβατε ότι δεν είναι αυτές που επιθυμούσατε και πότε προλάβατε να οργανωθείτε και να προβάλετε τις απαιτήσεις σας. Μέσω των συνδικαλιστών σας φυσικά.

Σε εμάς που βρισκόμαστε μακριά και αγωνιούμε για το αποτέλεσμα, μας φαίνεται μάλλον ως οργανωμένη αντίδραση και προειλημμένες αποφάσεις.

Μακάρι να κάνουμε λάθος και να βρεθούν ξενοδοχεία, της αρεσκείας και του επιπέδου σας, προκειμένου να διανυκτερεύετε. Το ‘δύσκολο είναι να σας μαζεύουμε κάθε πρωί για να πάτε στο μεροκάματο και το βράδυ να επιστρέφετε, με επιχειρησιακά ορθούς τρόπους.

Τι γίνεται σε αυτή τη χώρα; Ποιος κυβερνά; Ποιοι είναι οι εχθροί μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου