Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Να καταστήσετε υπευθύνους σε όλα τα κλιμάκια της διοίκησης …

Δεν λέμε τίποτε καινούργιο και αυτό άλλωστε λένε και οι νόμοι, τα οργανογράμματα των υπηρεσιών  και οι αποφάσεις των ιεραρχικώς ανωτέρων.

Ωστόσο ένα από τα χρόνια προβλήματα της διοίκησης είναι ότι όλα τα θέματα ανάγονται τελικώς στον υπουργό και ίσως στο ΓΓ. Απόδειξη του πράγματος είναι ότι στα κανάλια εμφανίζονται μόνο αυτοί ή καλούνται μόνον αυτοί.

Άλλη απόδειξη είναι  ότι και εμείς γράφουμε στους προαναφερθέντες και όχι στα στελέχη που είναι επιφορτιζόμενα με τα θέματα και την επίλυση των σχετικών προβλημάτων. Το κάνουμε ωστόσο γιατί δεν γνωρίζουμε ποιος είναι τελικά αρμόδιος, αλλά και γιατί ακόμα και αν τους εντοπίσουμε κανείς δεν απαντά και κανείς δεν αναλαμβάνει καμιά ευθύνη. Την έχουν κοινώς βρει και δεν πολυσκοτίζονται ή δεν πολύεργάζονται ή και αυτόπροστατεύονται.

‘Η κατάσταση αυτή πρέπει  να αλλάξει άμεσα.

Καταστήστε υπόλογους – με έργα όχι λόγια – όλους τους αρμοδίους και απαιτείστε να αναλαμβάνουν υπηρεσιακές ευθύνες και υποχρεώσεις, αφού πρώτα τους κάνετε γνωστούς στους πολίτες (σας έχουμε ξαναγράψει επ’ αυτού).

Με τον τρόπο αυτό θα επαναλειτουργήσει η διοίκηση ως διοίκηση και θα εκτοξευτεί η απόδοση της δημόσιας διοίκησης.

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστά τα λες αλλά σου ξεφεύγει μία παράμετρος: Στο Ελ. Δημόσιο δεν υπάρχουν "υπεύθυνοι" με τον τρόπο που υπάρχουν σε όλες τις φυσιολογικές οργανώσεις (ιδιωτικές και δημόσιες) όλου του κόσμου. Δηλ., δεν υπάρχουν "θέσεις εργασίας" ούτε "περιγραφή θέσεων εργασίας" (τι κάνει ο καθένας). Άρα, πως να υπάρξουν και πραγματικά αρμόδιοι; Αυτό το μπάχαλο είναι φυσικά επιλογή (και) των εκάστοτε κυβερνώντων όπως και (ακόμη περισσότερο) ο συγκεντρωτισμός. Ο υπουργός / δήμαρχας / νομάρχης κτλ. συνήθως θέλει να φτάνουν όλες οι αποφάσεις στο γραφείο του προκειμένου να μπορεί να κάνει παιχνίδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι πολύ περίεργο ότι η Τρόικα και η Ομάδα Δράσης (Task Force) δε λένε τίποτε επ' αυτού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή