Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων …

«… Επίσης, από φέτος το υπουργείο Οικονομικών θέλει να σταματήσει την αποστολή περίπου 5,5 εκατομμυρίων σημειωμάτων για να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας, καθώς και να καταργήσει την υποχρεωτική προμήθεια του ειδικού σήματος. Στο πλαίσιο αυτό, όσοι υπέβαλαν ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση θα κληθούν να πληρώσουν το τέλος μέσω του Taxisnet, χρησιμοποιώντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους και κάποιον άλλο κωδικό.

Στη συνέχεια θα εκτυπώνουν τα ειδοποιητήρια και θα προσέρχονται κατευθείαν στις τράπεζες για την πληρωμή των τελών. Για όσους υπέβαλαν χειρόγραφα τη φορολογική τους δήλωση, εξετάζεται το ενδεχόμενο να τους σταλεί το σχετικό ειδοποιητήριο και να έπειτα να προσέλθουν οι ίδιοι στις τράπεζες, χωρίς ωστόσο να απαιτείται η προμήθεια του ειδικού σήματος…» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 22 Αυγούστου 2012).

Ωραία παιδιά. Αλλά γιατί πρέπει να πάμε πάλι στις τράπεζες;

Η πληρωμή να γίνεται ηλεκτρονικά και από το σπίτι ή το κινητό.

Επί τέλους σταματήστε τις ημι-σύγχρονες διαδικασίες που απαιτούν ταλαιπωρία των πολιτών.

1 σχόλιο:

  1. Ο ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Χάρης Θεοχάρης μας διευκρίνισε ότι οι πληρωμές μπορούν να γίνονται από υπολογιστή και άρα δεν είναι απαραίτητη η μετάβαση σε τράπεζα.

    Τα άθλια ΜΜΕ προκαλούν και πάλι με τις αερολογίες τους, αν δεν το κάνουν επίτηδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή