Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Δημόσιο: Τις ζημιές θα πληρώνουν οι υπάλληλοι …


« … Από την τσέπη τους θα πληρώνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι τη ζημιά που προκαλούν σε βάρος του Δημοσίου, από δόλο ή βαριά αμέλεια, όπως προβλέπει εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.
Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας απέστειλε εγκύκλιο σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου, με την οποία υπενθυμίζει ότι «σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 38 του ν. 3528/2007 περί αστικής ευθύνης υπαλλήλων:
* Ο υπάλληλος ευθύνεται έναντι του Δημοσίου για κάθε ζημιά την οποία προξένησε σε αυτό από δόλο ή βαρεία αμέλεια κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του

* Σε περίπτωση δόλου του υπαλλήλου, αυτός παραπέμπεται υποχρεωτικώς στο Ελεγκτικό Συνέδριο

Οπως παρατηρεί στην εγκύκλιο, οι συγκεκριμένες διατάξεις, παρότι ισχύουν και επαναλαμβάνονται σε όλους τους Υπαλληλικούς Κώδικες, έχουν εφαρμοστεί σε ελάχιστες περιπτώσεις, με συνέπεια την ατιμωρησία των υπαλλήλων.
Προκειμένου δε να αποφευχθούν και στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα, όλες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες επέρχεται ζημία σε βάρος του Δημοσίου «να αναφέρονται στο γενικό επίτροπο Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου προκειμένου να κινείται, κατά του υπαίτιου ή των υπαιτίων υπαλλήλων, η διαδικασία αναζήτησης του ποσού που καταβλήθηκε, αμέσως μετά την πληρωμή του εκ μέρους του Δημοσίου, των ν.π.δ.δ., και των ΟΤΑ προς τον ζημιωθέντα τρίτο» (Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012). 
.
Μπράβο στον κ. Σταϊκούρα που κινεί επί τέλους το τέλμα και απαιτεί την εφαρμογή του νόμου.

Αλλά κ. Σταϊκούρα μου κινήστε αμέσως τις διαδικασίες εναντίον όλων εκείνων που κατά παράβαση καθήκοντος, αγνόησαν ή δεν εφάρμοσαν το νόμο και εναντίον όλων εκείνων που προξένησαν ζημιά σε έλληνες πολίτες και τα σπασμένα πλήρωσε το δημόσιο,, ενώ οι υπαίτιοι απολαμβάνουν ασυλίας και του μισθούς τους δια βίου.

Τρελή χώρα, σε τρελή πορεία προς το γκρεμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου