Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Κοινές ευρωπαϊκές τηλεματικές υποδομές και εφαρμογών …


Η Ευρώπη (ας περιοριστούμε σε αυτή) μπορεί και λειτουργεί σε ικανοποιητικό βαθμό χάρις στις κοινές υποδομές που έχουν αναπτυχθεί.

Η προηγούμενη παρατήρηση είναι προφανής και κατανοητή. Αλλά ας δούμε μερικά παραδείγματα:
  • Μπορούμε και κυκλοφορούμε με αυτοκίνητο χωρίς δυσκολία σχεδόν παντού χάρις στο ενιαίο σύστημα σηματοδότησης 
  • Κάνουμε χρήση των κινητών τηλεφώνων παντού χάρις στις κοινές υποδομές κινητής τηλεφωνίας και τις εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί
  • Αξιοποιούμε τις αεροπορικές μεταφορές με μεγάλη ευκολία χάρις στις κοινές υποδομές, κρατήσεων, κυκλοφορίας, ελέγχου και λειτουργίας των αεροδρομίων
  • Κάνουμε χρήση πιστωτικών καρτών παντού και επικοινωνούμε με άλλους σε κάθε σημείο του πλανήτη μέσω του διαδικτύου
  • Αγοράζουμε ηλεκτρονικά ανά την υφήλιο
  • Κλπ., κλπ.
Η πρότασή μας αφορά κοινές τηλεματικές υποδομές και εφαρμογές και σε άλλους τομείς υπηρεσιών.

Χώρες με προηγμένες υποδομές όπως στη βόρεια Ευρώπη, μπορούν και πρέπει να διαθέσουν, χωρίς δαπάνες, τις λύσεις που έχουν αναπτύξει στις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να δεχτούν να προσφέρουν και τεχνική υποστήριξη και εκπαίδευση προσωπικού.

Με το τρόπο αυτό θα υπάρχουν ενιαία συστήματα διαχειρίσεως τομέων της οικονομικής και κοινωνικής ζωής και θα βοηθηθούν οι λιγότερο αναπτυγμένες χώρες να υπερπηδήσουν τα εμπόδια εισαγωγής των καινοτομιών που αντιμετωπίζουν.

 Φανταστείτε για παράδειγμα πως θα υποστηρίζονταν ο εκσυγχρονισμός της Ελλάδος, που είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει  η Ευρωζώνη, εδώ και 3 σχεδόν χρόνια.

Οι τομείς αυτοί είναι πάρα πολλοί και ενδεικτικά αναφέρουμε συνταγογράφησης φαρμάκων, ηλεκτρονικών φακέλων υγείας, κτηματολογίου, φορολογίας, ενιαίου φακέλου περιουσιολογίου,  κάρτας επαγγελματικών προσόντων, άμεσης καταβολής ΦΠΑ, μηχανισμών ελέγχου της παραοικονομίας, καταγραφής των οικονομικών δοσοληψιών, κλπ., κλπ.

Αναμένουμε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και την υποστήριξη της Ομάδας Δράσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου