Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ποιος προκαλεί ποιον …


«… Την αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προκάλεσαν οι χθεσινές αναφορές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις κινητοποιήσεις των δικαστικών και στην επισήμανσή του ότι συνιστούν μορφή απεργίας η οποία απαγορεύεται από το Σύνταγμα.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι κινητοποιήσεις των δικαστικών (στάσεις εργασίας με διακοπή των συνεδριάσεων 10 π.μ. έως 3:30 μ.μ.) αντιβαίνουν στις επιταγές του Συντάγματος. Συγκεκριμένα, όπως επεσήμανε, το Σύνταγμα δεν προβλέπει μόνο στο άρθρο 88 πως οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών πρέπει να είναι ανάλογες του λειτουργήματός τους, αλλά και στο άρθρο 23 παράγραφος 2, ότι η απεργία με οποιαδήποτε μορφή (άρα -όπως σημείωσε- και με στάση εργασίας με διακοπή της λειτουργίας των δικαστηρίων) απαγορεύεται ρητά στους δικαστικούς λειτουργούς και σε όσους υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας.

Όσο για τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η πρόεδρος της ΕΔΕ τον κατηγορεί ότι αποσιωπά το γεγονός ότι «οι κινητοποιήσεις των Δικαστών αποτελούν απλώς και μόνο απάντηση στην επιμονή της Κυβέρνησης για νέες μειώσεις των αποδοχών τους, σε συνολικό ποσοστό άνω του 50% ή και 60%, μειώσεις που -όπως υποστηρίζει- αναμφίβολα συνιστούν παραβίαση του άρθρου 88 παρ. 2 του Συντάγματος, με το οποίο ρητά προστατεύονται οι αποδοχές τω Δικαστικών Λειτουργών». 
Ξέχασε τη τήβεννο σήμερα ...
«Παρόμοιες δηλώσεις», καταλήγει η αρεοπαγίτης, «δημιουργούν ευλόγως την εντύπωση, ότι η Κυβέρνηση θεωρεί, ότι εκείνη μεν δικαιούται κατά περίπτωση και κατά τρόπο αυθαίρετο να παραβιάζει το Σύνταγμα καθώς και ότι ουδείς δικαιούται να αντιδρά» (.NAFTEMPORIKI.GR Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012).

Και εμείς τι καταλαβαίνουμε;

Μακάριοι οι κατέχοντες. Και όχι μόνον μακάριοι, αλλά και προκλητικοί και αγνώμονες, και κοινωνικά ανάλγητοι και γράφουν το Σύνταγμα στα παλιότερα των υποδημάτων τους, λόγω είσπραξης μη επαρκών, κατά τη γνώμη τους, αργυρίων.

ΥΓ: Περιμένουμε να προσφύγουν στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, έτσι για να γελάσει (πικρώς είναι αλήθεια) όχι μόνον το πανελλήνιο αλλά και σύμπασα η Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου