Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Χωρίς κανένα σεβασμό στους πολίτες και το μεροκάματο …

Στις 16  Οκτωβρίου 2012, στις 16:30 βρισκόμουν εντός του λεωφορείου ΥΝΝ 9627 Solaris της γραμμής 418 (Παπάγου Χοαργού). Καθώς ανέβαινε τη Σαρανταπόρου,  είδα από τον καθρέπτη τον οδηγό να μιλά στο κινητό του και να οδηγεί με το ένα χέρι.

Πριν στρίψει  δεξιά στην Εθνικής Αμύνης του υπέδειξα να σταματήσει  να μιλά στο κινητό, δεδομένου ότι απαγορεύεται  και να μην οδηγεί  με το ένα χέρι  (το έκανε και στη στροφή ). Αρνήθηκε  και μου είπε σε ιδιαίτερα έντονο ύφος να σταματήσω  αν θέλω να πάω σπίτι μου. Επειδή και εγώ  επέμενα ακινητοποίησε το λεωφορείο αμέσως μετά τη στροφή, έσβησε τη μηχανή και τηλεφώνησε στο συνεργείο (όπως είπε) δηλώνοντας βλάβη.

Η συμπεριφορά  του ήταν επιεικώς απαράδεκτη από πάσης απόψεως, εριστική, επιθετική και προκλητική.

Κατέβηκα και πήγα στο πίσω μέρος για να γράψω τον αριθμό του αυτοκινήτου. Δεν είχα  όμως μαζί μου στυλό. Ήρθε τότε κοντά μου και άρχιε να με βρίζει (τα γνωστά για το μ. της μάνα μου κλπ.) και με απείλησε  ότι θα μου δώσει  κουτουλιά που θα με ξεκάνει. Σημειωτέον ότι ο «κύριος» έχει ξυρισμένο το κεφάλι του.

Δυστυχώς  κανένας άλλος επιβάτης δε μίλησε, ακόμα και ένας ηλικιωμένος κύριος που ήταν ακριβώς δίπλα στον οδηγό.

Λυπούμαι  για το είδος των ανθρώπων που είναι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες.

Λυπούμαι για τους  άλλους πολίτες που δεν αντέδρασαν καθόλου και ούτε καν μίλησαν.

Μόνον μια δεσποινίς κατέβηκε από το λεωφορείο, όπως και εγώ, χωρίς να πει τίποτε.

Το λεωφορείο κατόπιν  συνέχισε τη διαδρομή του.

Άνθρωποι σαν τον συγκεκριμένο οδηγό, προσβάλουν το επάγγελμα και το φορέα απασχόλησής τους.

Δυστυχώς κανείς από τους άλλους επιβάτες δεν θέλησε να βεβαιώσει το περιστατικό. Έτσι το μόνο που μπορώ να ζητήσω είναι να διαπιστωθεί από το κινητό του οδηγού ότι μιλούσε εν ώρα δρομολογίου, ότι  δήλωσε βλάβη (άγνωστοι αν πράγματι το έκανε ή προσποιήθηκε) και να γίνουν αυστηρές συστάσεις και να ακολουθούσουν συνέπειες για τους παραβάτες. Επίσης πρέπει να γίνεται έλεγχος από επιθεωρητές για τη χρήση κινητού, αλλά και για την συνολική τους συμπεριφορά, χωρίς να το γνωρίζουν οι οδηγοί. Το κακό έχει παραγίνει.

ΥΓ: Με την ευκαιρία επαναλαμβάνω (όπως σας έχω ξαναγράψει) ότι κανένας οδηγός δεν σταματά σε σήμα ΣΤΟΠ. Θεωρώ τη συμπεριφορά αυτή όχι απλά παραβατική, αλλά εγκληματική, λόγω της μεγάλης πιθανότητας πρόκλησης δυστυχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου