Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Τα κάνει αόρατα …

Κάπου κάπου εμφανίζεται η κατ΄ εμάς αόρατη κα Κεφαλογιάννη, υποτίθεται υπουργός Τουρισμού  και μας ανακοινώνει διάφορα. Για παράδειγμα:
 
«Πράσινο» σε έξι μεγάλες τουριστικές επενδύσεις: Πρόγραμμα παρεμβάσεων αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος, με έργα σε όλη την Ελλάδα, συνολικής αξίας 150 εκατ. ευρώ, βρίσκεται σε εξέλιξη από το υπουργείο Τουρισμού, ενώ παράλληλα μπήκε σε λειτουργία και η υπηρεσία «μιας στάσης» για την αδειοδότηση τουριστικών επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, ανακοίνωσε, χθες, ότι πέρασαν ήδη από το πρώτο στάδιο οι φάκελοι για έξι μεγάλες επενδύσεις για ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Tζια, τη Μήλο, την Κρήτη, την Αχαΐα, την Ιο και τη Βοιωτία, χωρίς όμως να εισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες…» (Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012).

Εξακολουθούμε να ερωτούμε γιατί δεν υπάρχει ηλεκτρονική παρουσία του υπουργείου στον Παγκόσμιο Ιστό και γιατί το υπουργείο και η ίδια κρύβονται. Η ΓΓ της Κυβέρνησης αγνοεί  την ύπαρξη ιστοσελίδων του υπ. Τουρισμού, στις δε σελίδες της Κυβέρνησης  η παραπομπή http://www.mintour.gr/ παραπέμπει στον Ελλ. Οργανισμό Τουρισμό. Κοινώς μη γνώτω τη δεξιιά σου …

Παρατηρούμε επίσης ότι και αυτή ζητά νέους υπαλλήλους και νέα χρήματα, χωρίς να έχει κανείς αποτιμήσει τι έχουν κοστίσει όλοι οι κύριοι και οι κυρίες που υποτίθεται ότι προωθούσαν το τουριστικό προϊόν, όλα τα μέχρι σήμερα χρόνια.

Θέλουμε όμως να κάνουμε και μια πρόταση:

Να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες ελληνικών φαγητών, ως κύριο θέμα, προκειμένου να προκληθεί το ενδιαφέρον επίσκεψης της Ελλάδος. Οι φωτογραφίες θα συνοδεύονται και από λιτά κείμενα του τύπου «Ελάτε στην Ελλάδα να απολαύετε φασόλια Πρεσπών», «Ελάτε στην Ελλάδα να απολαύσετε Ηπειρώτικες Πίττες (ή Χορτόπιτες)» κλπ., κλπ..

Φυσικά προϋποτίθεται ότι οι τουρίστες θα μπορούν να βρουν εύκολα και σε καλή ποιότητα τα εν λόγω προϊόντα, ενώ θα πρέπει  να υπάρχουν και εκτενείς αναφορές, με φωτογραφίες και βίντεο, σε ειδικές ιστοσελίδες.

Πιστεύουμε ότι η πρότασή μας πρέπει να μελετηθεί και να συζητηθεί ευρέως με τους επαγγελματίες του τουρισμού.

Αναμένουμε σχόλια και αντιδράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου