Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Επιστημονική αλητεία στα ελληνικά ΑΕΙ …

«… Δεν πραγματοποιήθηκε σήμερα η ψηφοφορία για εκλογή των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Φοιτητές και μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Ιδρύματος είχαν από νωρίς συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο του ΕΚΠΑ στην οδό Ιπποκράτους, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η ψηφοφορία και μπλόκαραν τη διαδικασία…» (NAFTEMPORIKI.GR Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012).

Όλοι γνωρίζουν ότι οι πρώτιστες αρετές των ακαδημαϊκών δασκάλων είναι η πιστή εφαρμογή των νόμων, η δεοντολογία και η προσωπική αρετή.
Στην Ελλάδα βρισκόμαστε στο σημείο της εκπόρνευσης όλων των αξιών και ιδιαίτερα αυτών των στρατευμένων κομματικά ακαδημαϊκών «δασκάλων». Επιβάλλουν το νόμο των κομμάτων τους αγνοώντας κάθε αρχή, δεοντολογία και αρετή. Ύψιστο καθήκον για αυτούς, όπως αποδεικνύουν τα έργα τους, είναι ο επιστημονικός νανισμός, η ενασχόληση με κάθε είδους δραστηριότητα εκτός του επιστημονικού έργου και η προσπάθεια επιβολής ολοκληρωτικών απόψεων, ώστε να καθίστανται κυρίαρχοι των πανεπιστημιακών δομών και να εκμαυλίζουν τους νέους .
Η περιφρόνηση των άθλιων αυτών ατόμων στους θεσμούς,  πρέπει να σταματήσει αμέσως και οι κομματικοί ινστρούχτορες να απομακρυνθούν άμεσα από τα πανεπιστήμια.

Η κάθαρση πρέπει  να προέλθει με την αυστηρή τήρηση των νόμων (αλήθεια που είναι ο κ. εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννης Τέντες; Μήπως κοιμάται ακόμα και δεν βλέπει τι συμβαίνει στα πανεπιστήμια;)  και την καθολική αντίδραση των νέων (είναι πια ενήλικες!) και των γονέων που υφίστανται τις ολοκληρωτικές μεθόδους των άθλιων κομματανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου