Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Πλέγμα πρωτοβουλιών σε συνεργασία με ΕBRD, αλλά εμείς τα έχουμε χαμένα …

«… Τη συνεργασία της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) για την ενίσχυση της ρευστότητας ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε χώρες των Βαλκανίων, της Ανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου και τη χρηματοδότηση των ελληνικών εξαγωγών προς τις χώρες αυτές, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την ομιλία του σε ημερίδα που διοργανώνουν ο ΣΕΒ και η EBRD για την «προώθηση επενδυτικών συνεργασιών και ευκαιριών ανάπτυξης της εξωστρέφειας».
Έστω και με καθυστέρηση, οι εταίροι και δανειστές μας φαίνεται να αναγνωρίζουν τα λάθη που έγιναν και να επιδιώκουν μια βιώσιμη λύση στο ελληνικό πρόβλημα,

Με τη σειρά του ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος είπε «Όσο το διαπλεκόμενο καθεστώς μιας μικρής κάστας οικονομικών και μιντιακών συμφερόντων, με τη στήριξη κάποιων προθύμων του πολιτικού προσωπικού, βάζει εμπόδια στο δρόμο της, τόσο το όραμα της ανάπτυξης θα απομακρύνεται», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ σε όσους «νέμονταν δημόσιο χρήμα με διαπλεκόμενες επιχειρήσεις» και «θησαύριζαν αμαυρώνοντας την έννοια της πραγματικής επιχειρηματικότητας».
«Για τέτοιους "επιχειρηματίες" χώρος δεν υπάρχει πια στη σημερινή πραγματικότητα», ξεκαθάρισε ο κ. Δασκαλόπουλος και πλέον «η ελληνική επιχειρηματικότητα καλείται να δουλέψει και να αναπτυχθεί με κανόνες ελεύθερης ανταγωνιστικής αγοράς και όρους ισονομίας και διαφάνειας».
Αν οι εξελίξεις είναι ευνοϊκές, συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, η Ελλάδα της επόμενης ημέρας θα θυμίζει μια οικονομία που βγαίνει από πόλεμο και γι αυτό χρειάζεται ένας ισχυρός φορέας οικονομικής ανασυγκρότησης που θα εφαρμόσει ένα εθνικό μνημόνιο ανάπτυξης» NAFTEMPORIKI.GR Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012).

Φαντάζομαι ότι τώρα που τα είπε δημοσίως, ο κ. Δασκαλόπουλος, θα γυρίσει αμέσως στο βαρύ πρόγραμμά τους των επενδύσεων στην Ελλάδα και έτσι θα διαπιστώσουμε άμεσα, πως τα λόγια γίνονται έργα.

Λαμπρά. Αλλά αν άκουγε και η Δικαιοσύνη, θα ήταν ακόμα καλυτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου