Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Να επανασχεδιάσουμε τις πόλεις μας και τα χωριά μας …

Από καιρό θέλουμε να γράψουμε ότι τώρα είναι ευκαιρία να επανασχεδιάσουμε τις τόσο προβληματικές πόλεις και χωριά μας και να αντιγράψουμε αυτά που συμβαίνουν στις άλλες δυτικοευρωπαϊκές χώρες.

Οργανωμένες πόλεις και χωριά, με αισθητική και ωραία αρχιτεκτονική, δρόμους και πεζοδρόμια καλοστρωμένους, με ελεύθερους χώρους, εύκολα προσβάσιμους από τους πεζούς, κέντρα και πλατείες, πάρκα, ανοιχτούς χώρους για τα παιδιά, δένδρα και λουλούδια, χώρους δραστηριοτήτων, χώρους συνάθροισης χωρίς εμπόδια και αυτοκίνητα καβαλημένα παντού, με εξαιρετικό και καλαίσθητο δημοτικό φωτισμό και πινακίδες σήμανσης, κλπ, κλπ.. Αν θέλετε να δείτε τέτοιες περιπτώσεις συνιστούμε να δείτε τις εκπομπές της DW (Deutsche Welle) που αναμεταδίδει η ΕΡΤ.

Πριν λίγες ημέρες πληροφορηθήκαμε τα εξής:

 «… Την ενεργοποίηση 258 εκατ. ευρώ που έχουν δεσμευθεί για έργα αστικής ανάπλασης μέσω του προγράμματος Jessica και τα οποία μπορούν να αυξηθούν έως και το 1 δισ. ευρώ μέσω ανακυκλούμενων πιστώσεων σηματοδοτεί η εκκίνηση του προγράμματος από την Κρήτη, με την υπογραφή τριών συμβάσεων για έργα προϋπολογισμού 27 εκατ. ευρώ. Τα έργα είναι:

  • Κατασκευή τριώροφου συγκροτήματος καταστημάτων και γραφείων με πέντε υπόγεια γκαράζ στην περιοχή Χανιόπορτα Ηρακλείου Κρήτης (ιδιωτικό έργο)
  • Μελέτη - χρηματοδότηση - κατασκευή και παραχώρηση εκμετάλλευσης υπογείου χώρου στάθμευσης και κτιρίου εμπορικών χρήσεων, καθώς και κατασκευή δημοτικού κτιρίου του Δήμου Ρεθύμνου (έργο ΣΔΙΤ).
  • Βελτίωση του οδικού τμήματος της επαρχιακής οδού από την είσοδο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου μέχρι τον κόμβο Σταυρακίων, με δημιουργία παράπλευρων δρόμων και νέου κυκλικού κόμβου για αξιοποίηση ιδιωτικού parking (ιδιωτικό έργο).

Τις επόμενες μέρες θα εξετασθούν άλλα δύο επενδυτικά σχέδια που έχουν επίσημα κατατεθεί, προϋπολογισμού περίπου 15 εκατ. ευρώ, με πόρους από το Jessica περίπου 7 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης (ιδιωτικό έργο) και την επέκταση δημόσιου σταθμού αυτοκινήτων στα Χανιά (δημοτικό έργο), ενώ υπό προετοιμασία είναι άλλα δύο στο Ηράκλειο, η Ιχθυαγορά και τα Αχτάρικα.

Μέσω της πρωτοβουλίας Jessica, παρέχεται στα κράτη-μέλη η ευχέρεια να χρησιμοποιήσουν μέρος των επιχορηγήσεων από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε. για να επενδύουν σε έργα που εντάσσονται στο πλαίσιο ολοκληρωμένων σχεδίων για την προαγωγή της βιώσιμης αειφόρου αστικής ανάπτυξης. Οι επενδύσεις αυτές πραγματοποιούνται μέσω Ταμείων Αστικής Ανάπτυξης (ΤΑΑ). (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ . Hμερομηνία δημοσίευσης: 19-12-12).

Άρα όχι μόνον είναι καιρός να ενεργοποιηθούν αρχές και πολίτες αλλά υπάρχει και η δυνατότητα χρηματοδοτήσεων.

Λέτε να τις εκμεταλλευτούμε ή θα αρχίσουμε και πάλι να τσακωνόμαστε σαν τα λυσσασμένα σκυλιά για κόκκαλα και χάδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου